Új hozzászólás Aktív témák

  • DQ

    tag

    Na, akkor úgy gondolom, illik leírni, mire jutottam.
    A gond ez volt: win7, calibre legfrissebb verzió, és egy karácsonyi pw5 (11.gen.). A win7 már egy jó ideje nem támogatott, így le kellett szedni egy régebbit, nemtom melyik verziót, ami még fut w7-en. De ez a régebbi calibre viszont nem ismeri a pw5-öt - de az oasis-t azt igen! Mikori a pw5? 2021. valamikori. És az oasis? Az 2020? Mindegy, ez van, a w7-en futó calibre nem kezeli a pw5-öt.

    Egy megoldási javaslat szerint a forrásban - ha valaki hajlandó azzal foglalkozni - új típusként lehetne felvenni a pw5 azonosítóját (ez meg van adva), mivel amiatt nem látja a win7 alatt a korábbi calibre verzió az új olvasót.
    Bele akar ebbe valaki mászni? Hát én nem...

    Két megoldás:
    - W7 alatt direktben lehet fölmásolni a documents(?) mappába az olvasnivalót, mivel a w7-es gép látja az olvasót, a calibre nem ismeri azt. Mint fentebb írtam, a borító képek így nem jelennek meg. (Vagy ez is regisztrációfüggő? Nem emléxem...)
    - W10 és a friss calibre (nemtom hol tartunk, én szoktam frissítgetni) szó nélkül kezeli a pw5-öt. Én elhoztam az ajándékba adott olvasót, itthon reggeltem, w10 alatt a calibre szó nélkül megismerte, s minden rendben: ott vannak a könyvek, borítóval együtt.

    Egy k@kiba léptem bele: a reggeléssel kiderült, hogy ez reklámos verzió, bár ezt elvileg tudtam is, csak reggelés előtt ez nem jött elő. A mentesítéssel meg lesz egy olyan gond, hogy mivel nekem közvetlenül kintről hozta a német címére megrendelt olvasót a haver, így gondolom nem lehet egyszerűen elmagyarázni az ügyfelesnek, hogy a német címen az csak a vásárló volt, magyar az igazi címzett, ezért nem kell reklám. (Bár nem zavar, hogy ott az a + egy érintés - különösen, hogy nem is én érintem.) Ettől függetlenül megkérdezem: ilyen esetben is megcsinálják a reklámmentesítést? Tehát a vásárlás során Magyarországról szó sem volt, német a vevő.

    Némi vélemény az olvasóról, illetve arról, hogy ki fog ezek után oasis-t venni.
    Különbségek: a képernyő 0.2"-lal kisebb mint az oasis. C-s a töltője, sőt vezeték nélküli töltés is biztosított, nagyobb az aksi kapacitása (nemtom mennyivel, de pár héttel tovább bírja). Nincs fizikai lapozó gomb, nem fordul át automatikusan a kép, ha fejreállítom (de mivel nincs egy oldalon gomb miért is tenném?), illetve nincs fényérzékelő, de ebben is ott az "esti" fény, ahogy az oasis-ban. Egyéb különbségre most nem emléxem. (Ja, és ezen szerintem jól néz ki az új szoftverrel kapott lapozási animáció, amit még a oasis nem kapott meg.)
    Tehát én nem értem, mit akart elérni az amazon ezzel a mérettel és tudással és árral - ki fog a jövőben az oasis-ért annyival többet fizetni?

Új hozzászólás Aktív témák