Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgos01
tag
Mi a véleményetek erről az óráról.
[link]Megéri az árát?
Ha van valakinek ilyen, vagy ebből a márkából, mi a véleménye róla (tartósság, pontosság, stb.)
Előre is köszi.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Mi a véleményetek erről az óráról?
[link]
Én úgy látom, hogy egyes képeken az idő nincs összhangban az alsó segédszámlappal (más képeken meg igen), bár azt írja, hogy mindhárom segédszámlap teljes értékű.
Találtam egy videót, [link] , de ezzel sem lettem okosabb.
Nem igazán értek hozzá, de ahhoz, hogy a segédszámlapokat is tudjam állítani, legalább 4 állásának kellene lenni a koronának. (Vagy egyéb csalafintaság van a dologban?)
Szakértők mit mondanak erre? Ér ez így ennyit?Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #4130 üzenetére
Köszi.
Akkor remélem úgy csinálták meg, mint "minden rendes órát".
Látszik, hogy kezdő vagyok, arra nem gondoltam, hogy két irányba is tekerhetem a koronát kihúzás után.
És az szerinted mitől lehet akkor, hogyha az óra állításakor az alsó 24 órás számlap automatikusan tekeredik, egyes képeken mégsem látni ezt az összhangot?
Ja, és még egy kérdés, szerinted másodperc stoppos?Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #4135 üzenetére
Köszi.
Úgy érzem, ismét növekszik az óráim száma. A kérdés csak az, hogy hol fogy el az asszony türelme.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Mi a véleményetek erről az óráról?
[link]
Éri az árát?
Mernétek benne úszni, fürödni?
Köszi.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz Mykeee0923 #4169 üzenetére
Csak a bőrszíj miatt nem mernél, vagy azért mert félnél, hogy maga az óra sérül,
Sajnálom, de nekem a piros jön be.
Egyébként tényleg valódi bőr? Láttam róla youtube-n videót, ott nagyon finom, puhának nézett ki a szíj. Valóban ilyen?[ Szerkesztve ]
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Én vagy két éve itt vettem.
[link]
Nem tudom üzemel-e még, de minőségi darabokat árult, és nem mellékesen személyes átvétellel, utólagos fizetéssel, ja és még fél év garanciát is vállalt rá.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz gagyilovag #4183 üzenetére
Igen, ezt én is olvastam. Viszont minden más óránál azt írják, hogy 30m a fröccsenő víz (kézmosás, eső, stb.) ellen nyújt védelmet, az úszáshoz 50m kell. Na ezért vagyok bizonytalan.
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz Mykeee0923 #4193 üzenetére
Talán erre gondolt.
[link][ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
A 7750-ről tudok nyilatkozni (nem tudom mi a kettő között a különbség).
Járástartalék kb. 36 óra, a pontosság: napi 10-15 másodperc sietés, de egy jó órás még ennél pontosabban is be tudja lőni. (Egyébként inkább siessen, mert idővel, ahogy az olajozás kopik úgyis elkezd késni.)Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz Mykeee0923 #4169 üzenetére
Csavarós, vagy pattintós a hátlapja a SKMEI 9106-nak.
A videóból [link]nem igazán tudom megállapítani.
A kínaiaknál semmi sem az, aminek látszik.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
Van valakinek esetleg ilyen órája?
[link]
Mennyire jár együtt benne a digitális és analóg rész?Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz Rodzser Mór #4453 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan mechanikus, de kézi felhúzós (nem bízom az automatákban és 1-el kevesebb a meghibásodási lehetőség) kínai csodát ajánlani, amiben meg lehet bízni. (Automata van egy rahedli, kézi felhúzóst meg nem találok, de lehet, hogy csak én vagyok a béna?)
Lehetőleg ne skeleton legyen.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #4745 üzenetére
Köszi.
Érdekes, hogy ezt a szegmenst nem támadták a kínaik.
Azt gondoltam, hogy 10.000 körül lehet venni valami megbízható, nem automata mechanikust, ha már ennyiért vagy ennél nem sokkal többért automatát is csinálnak.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz jociolaszi #4661 üzenetére
A héten jött meg egy Skmei 9106 és egy Sinobi 9546.
Mindkét óra közös jellemzője, hogy kb. 1 másodpercet késnek naponta. A segédmutatók tökéletesen működnek. A másodperc mutatók mindkét órán két vonal közé ütnek, de ezért az árért elnézem nekik. (Ügyesebb kezűek biztos be tudnák állítani, én inkább nem szedem szét.) Az Skmei a stoppert érdekes módon nullázza. Annyiszor forog vissza, ahány percig ment. Ilyet még nem láttam, a többi órám egyszerűen visszaugrik a nullára és nem tekergeti magát.
Az Skmei egy sportosan elegáns darab. Nincs vastag csuklóm (a második lyukba dugva jó a szíj mérete), de így sem tűnik bumszlinak. A szíj nagyon finom, valódi bőr van ráírva, de kétlem, hogy az lenne. Majd meglátjuk milyen tartós lesz.
A Sinobi egy kifinomult darab, igazi öltönyös óra. A súlyából ítélve közel sincs annyi anyag benne, mint az Skmei-ben. A szíj biztosan műbőr, kicsit keményebb, mint az Skmei-n, de nem vészes. Az "aranyozott" tok, a bézs számlappal és a barna szíjjal harmonikus egységet képez (az asszonynak, meg a gyereknek ez az óra tetszik jobban). Ez az "aranyozás" elég tartósnak látszik, majd hosszabb távon kiderül, hogy valóban az-e.A képek minőségéért elnézést, a valóságban mindkét óra sokkal szebb, olyanok, mint az ebay-en voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz szaszlaci #4764 üzenetére
A PayPal terhelés szerint az Skmei 3.980,-Ft (10,48 GBP), a Sinobi 3.287,-Ft (11,45 USD) volt.
Tolómérőm nincs, de azért megpróbálom pontosan mérni.
Szíjméret: Skmei: 22 mm , Sinobi: 20 mm
Tokátmérő (korona nélkül): Skmei: 44 mm , Sinobi: 42 mm
Tok hossza: Skmei: 50 mm , Sinobi: 49 mm
Vastagság: Skmei: 12-13 mm , Sinobi: 10 mm (ezt tolómérő nélkül nem nagyon tudom pontosan mérni)Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Gondolom elírtad, mert hónap név nincs rajta, így azt nem kell állítani. A lényeg.
Ha a koronát félig húzod ki, akkor lehet állítani a napok számát. Ugye ezt akkor használjuk, ha nem 31 napos a hónap, hanem csak 30, 28 esetleg 29. (Kvázi ennek van egy gyors állítási lehetősége.)
Ha a koronát teljesen kihúzod, akkor lehet állítani az időt. Ekkor automatikusan továbbforog az is, hogy délelőtt vagy délután vagyunk.
Ha a nap név sem jó helyen áll, akkor annyiszor kell körbe forgatni az idő beállítást, hogy vele együtt a napok neve is ugorjon. (Itt nincs olyan gyors állítási lehetőség, mint a napok számánál.) Nekem háromszor kellett teljesen körbe forgatnom, hogy a jó nap nevet mutassa. De ezt ha bele gondolunk, csak egyszer kell elvégezni (hacsak le nem állítod az órát), mert a hét napjai mindig folyamatosan ismétlődnek és nincs benne olyan, mint a hónapoknál, hogy különböző hosszúságúak lennének. Azok mindig 7 napból állnak, hétfőtől-vasárnapig.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Az indulatok elkerülése végett ezen Vosztokon nincs csillag, sem tank, de kíváncsi lennék, hogy kinek mi róla a véleménye. Van-e esetleg valakinek ilyen, vagy ehhez hasonló? Ér ennyit vagy hanyagolandó?
Másodperc stoppos, kézzel felhúzható-e, pontosság, stb, ?A másik kiszemelt ez a Seiko.
Róla biztosan tudom, hogy nem másodperc stoppos és koronán keresztül sem lehet húzni, ami nekem fontos lenne.
Ki, melyik mellé tenné le a voksát ár/érték arányban és most a kinézet ne legyen befolyásoló szempont.[ Szerkesztve ]
-
-
Jorgos01
tag
válasz mnorbi11 #4782 üzenetére
Köszi.
Közben találtam kék számlaposat, az még jobban bejön.A fekete bőr szíjjal elegáns, de ha tennék rá egy kétrészes kék nato-t, (mint amilyen a korábban linkelt seiko 5-ön van), azzal meg szerintem sportos lenne.
Nagy a kísértés...
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
Sziasztok!
Ennek az órának, vagy ehhez nagyon hasonlónak látott már valaki dátumablakos verzióját.
[link]
Fehér számlapos érdekelne. A szíj bármilyen lehet, azt majd úgyis ízlés szerint cserélném.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz jociolaszi #4832 üzenetére
Köszi, ilyenem már nekem is van. Ez inkább sportos.
Most kimondottan ez [link]a Tissot utánzat érdekelne, ez számomra egy elegánsabb, öltönyös óra lenne.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #4834 üzenetére
Igen, ez tetszik. Ez van meg aranyozott tokkal és bézs számlappal. [link]
Két órát rendeltem idáig Kínából és mindkettőbe beletaláltatok.
Most egy fehér számlapos, ezüst tokos, fekete bőrszíjas modellt keresek. És akkor már lehetőleg ne olyan legyen, amilyen van már. De azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz gagyilovag #4842 üzenetére
Nekem 11,45 $-ért sikerült vennem. Most azt mondom megérte, de majd az idő eldönti.
Ha öltönyös, vasalt inges órát keresel, akkor szerintem jó döntés.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #4880 üzenetére
Köszi.
Akkor hülyeséget írnak az általam linkelt két órához? Valójában mindkettőben 2505 van?Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Nekem egy Casio wvq-m610-esem van.
[link]
Eddig semilyen bajom nem volt vele. Több mint 6 éve van meg, az akku cserétől én is félek egy kicsit, remélem még sokat kell várni vele.
Cserében mindig van a háznál egy pontos óra, amihez a többit lehet igazítani.
Soha, semmit nem kell állítani rajta, mindent tud, bár a szemetet nem viszi le.[ Szerkesztve ]
-
-
Jorgos01
tag
válasz bazsimano #5144 üzenetére
Szia!
Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon szép, elegáns óra. Kicsit kevesebb, mint 1 másodpercet késik naponta. Emiatt fél perccel előre állítottam, így két hónapig nem nyúlok hozzá. (A késésen lehet, hogy egy elemcsere segíteni, de így is jó szerintem.)
Minden mutató, segédszámlap működik rajta.
A szíj biztos, hogy műbőr, kicsit kemény, de nem vészes. Ezért az árért szerintem tökéletes.
A tok "aranyozása" egyenlőre nem kopik (remélem nem is fog), bár még nincsen meg egy hónapja sem, ráadásul nem is minden nap hordom.
Most sem az van rajtam, majd ha haza érek csinálok képet.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz bazsimano #5144 üzenetére
Íme néhány kép. Nem túl jók, de tablettel csináltam és azt nehéz egy kézben tartani.
Nincs vastag csuklóm (kb. 17-18 cm), a második lyukat használom a szíjon.[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
Tegnap érkezett ez a Curren 8215. Durván három hét kellett a szállításra.
[link]Tok átmérő korona nélkül 43mm, hosszúság 50mm, vastagság 12mm.
A szíj szélessége 22mm.
A szíjra az van írva, hogy bőr.
A valóságban bőrillatú, habosított valami. Egyébként kellemesen puha, de tartós biztosan nem lesz. Sajnos teljes hosszában 22mm, a vége felé sem keskenyedik, pedig azzal egy kicsit kecsesebb lenne.
1 nap alatt járáseltérést nem fedeztem fel rajta, havi 5 másodpercen biztosan belül fog maradni.
Mivel a tok, az átmérőhöz képest nem hosszú, ezért a vékony csuklómon is jól mutat.
A dátumablak elhelyezése, és a széles mutatók miatt, bizonyos helyzetekben a dátum leolvasása nehézkes.
Egyébként a számlap nagyon mutatós, a számok szépen kiemelkednek, a kör-körös rovásoltság nagyon mutatós.Az üvege teljesen sík, a tokból nem emelkedik ki. (Jellemzően nem szoktam odaütni sehová az óráimat, de ezt egy nap alatt kétszer is sikerült, de bírta.)
Farmeres-pólós órának vettem, de végszükségben egy sötét öltönyhöz is felvehető.
Összességében úgy gondolom, hogy a 10 dollárt megérte.
Saját képek az óráról.
Ja, az összes kínai órám közül ez ketyeg a leghangosabban, de azért annyira ez sem vészes.
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #5114 üzenetére
Szia!
Nekem a múlt héten érkezett meg a Parnisom. Innen rendeltem, [link] fix áron, 81 $-ért. Semmilyen egyéb költség nem rakódott rá, két hét alatt érkezett meg, hungarocell dobozban, és azon belül buborékos nylonban csomagolva.
Kibontáskor járt az óra és 45 óra járástartalékot mutatott, ez előrevetítette, hogy a rotor jól húz.
Az eltelt időben tesztelgettem, méregettem, a tapasztalataim.A szíj valóban kemény egy kicsit, de mivel valódi bőr szerintem nem lesz vele gond, meg fog puhulni. Ehhez a tokhoz, súlyhoz szerintem már kell egy ilyen komolyabb szíj.
A rotor igazolta magát, valóban jól húz. Napi 8 órából 6-ot számítógép előtt ülök, de így is kellően húz. Ha mégsem lenne elég, akkor még koronáról is fel lehet húzni. A rotor nekem is eléggé zajos, az óra másodperc stoppos.
Teljes felhúzás után 56 órát járt az óra. Ha ezt nem látom nem hiszem el.
Az első 24 órában 20 mp-et, a következő 24 órában 17 mp-et sietett. Miután lejárt kezdtem el hordani. A járáseltérés továbbra sem változott, a napi kb. + 20 mp-et hozza.
Kézi felhúzásnál nagyon nyersnek érzem a szerkezetet. Szerintem nem ártana neki egy kis olajozás.
És most segítséget kérnék.Valaki tudna ajánlani Nyíregyházán egy olyan órást, aki vállalná ennek az órának az olajozását (hátha a rotor hangosságán is segítene) és beszabályozását (egy kb. + 5 mp jó lenne).
Ami egy kicsit aggaszt, hogy a járástartalék kijelző érdekes dolgokat produkált.
Majdnem teljesen felhúztam az órát a koronán keresztül, majd elkezdtem hordani. A rotor tovább húzta és egyszer csak azt vettem észre, hogy a power reserve kismutató leugrott a nullára, holott teljesen fel volt húzva. Ekkor levettem a kezemről és a mutató elindult lefelé, kvárzi kb. - 3 órát mutatott. Lefeküdtem aludni, és mire felébredtem, a mutató kb. beállt a jó helyre és már 40 óra járástartalékot mutatott. Mivel a segédszámlap jobb oldalon van, így körbe nem tud forogni, hogy hogyan csinálta nem tudom. Lehet, hogy ez az 56 órás járástartalék zavarja meg, mert 45 órára van kalibrálva a számlap. Fogalmam sincs mi lehet vele. (Amikor az 56 órás ciklust produkálta /ekkor le volt rakva és nem piszkáltam/, akkor ilyen "ugrálást" nem produkált, csak annyit lehetett észrevenni, hogy 10 óra járás után csak mondjuk 7-et ment vissza a mutató.)
A Tied hogyan viselkedik ebből a szempontból?Az óra egyébként gyönyörű (bár ez szubjektív dolog), a tok, számlap szépen megmunkált.
Néhány kép róla:A dátum gyors beállítása az utolsó képen látható süllyesztett gombbal lehetséges. Mondjuk ezt elegánsabb lett volna megoldani, a korona kétállásos kihúzásával.
Aki tud nyíregyházi órást ajánlani, annak előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #5284 üzenetére
Köszi a tippet, de nem bízom magamban, soha nem csináltam még ilyet. Egyelőre várok, hátha tud valaki egy megbízható órást ajánlani Nyíregyházán. Szerelő készletem sincs, a sok óra mellé lassan ideje lesz venni.
-
Jorgos01
tag
Ebay-en, licittel vásároltatok már?
Jelent az valamit, hogy egyes liciteknél látható a licitálók neve, másoknál pedig nem.
Ráadásul azt tapasztalom, hogy ahol nem látható a licitálók neve, ott sokkal alacsonyabbak az árak, és pont ez az ami visszatart.
Vagy túlságosan paranoia-s vagyok?Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
Sziasztok!
Ezt az órát [link] láttátok már fehér számlappal, sima ezüst tokkal és barna bőrszíjjal?
Ha nem megir, hanem curren vagy valami más néven az sem zavar.
Köszi.Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Jorgos01
tag
válasz mefistofeles #6759 üzenetére
Egy ilyen nekem is tetszene, csak fehér számlappal és ezüst színű tokkal. Látott már valaki ilyet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest