Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
×HULK×
csendes tag
válasz sonkabence #6020 üzenetére
Szia!Írd már meg légyszives,hogy milyen szagtalan testápolót használsz.Elég nehéz szagtalan testápolót,izzadásgátlót szerezni.A Nerolliban lehet venni izzadásgátló deokrémet amit dícsérnek(Soapwalla deo)de testápolórol még nem hallottam.Szerintem ha valaki rendszeresen használ parfümöt,akkor vagy megegyező ilatú deót,tusfürdőt,vagy illatmenteset használ,hogy ne keveredjen a parfüm illatával.
-
×HULK×
csendes tag
Amouage Sunshine Man: Iparfumeriában 100ml-61100Ft.Neroliban 100 ml-112000Ft.Gyanúsan nagy az árkülönbség!No Comment.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
Sikerült megszaglásznom az Amouage Journey Man parfümjét.Nagyon bejövős.Ami egy kicsit ront az értékéből,a Nerolis eladó hölgy tájékoztatott:Ez Vlagyimir Putyin kedvenc illata.
-
×HULK×
csendes tag
Sziasztok!2 ml-es szórófejes parfümflakont keresek Budapesten.Ha tud valaki tippet,azt nagyon megköszönném.
-
×HULK×
csendes tag
Az Yves Saint Lauren Intense nekem is nagyon bejön,csak sajnos csapnivaló a tartóssága!Pláne,hogy EDP!Egy komment a sok közül:"Az egyik legjobb Laurent illat, viszont nem valami tartós. A márka általam valaha is kipróbált illatai mind verik tartósságban. Kizárólag emiatt, nem biztos hogy újraveszem."És ez teljesen igaz!Momdom ezt úgy,hogy nekem is van egy 100 milis...!
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
Van valakinek tapasztalata az Aventus Parfümolajjal kapcsolatban?"Alapozónak" ajánlják a parfüm előtt,pláne ha száraz a bőröd.Állítólag képes jelentősen meghosszabbítani a parfüm tartósságát.A Neroliban kipróbáltam bőrön,hogy milyen.Nekem olyannak tünt mint maga a parfün,csak mintha hiányoznának belőle a fej jegyek.Az ananászt és a gyümölcsös jegyeket nem éreztem egyálltalán.
-
×HULK×
csendes tag
A napokban hallgattam egy interjút,ahol egy olyan parfümről beszéltek,amit ha megszagolsz,egy középkori katedrálisban érzed magad.Sikerült megszaglásznom és térdre rogytam!Tényleg átjött a feeling.A karakteres tömjén mellett érzed a régi könyvek és a tiszta lenvászon illatát.Nagyon jó az illat csak nem tudtam elképzelni magamon.Úgy éreztem,hogy öreguras lenne rajtam.Persze vettem egy mintát és kipróbálva a bőrön már teljesen megszelidül a tömjén,és hagyja kibontakozni a többiillat összetevőt is(labdanum, mirha, tömjén,ámbra, pacsuli, vetiver).Barátnőm szerint nagyon kellemes illat,egész délután engem szaglászott.Csak ajánlani tudom,ha nem jön be a tömjén illata,akkor is a hatás kedvéért,egy kis időutazásért érdemes megszaglászni.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
Én is idegenkedtem tőle,de a bőrömön egy enyhén édes kellemes illat lett belőle.Rájöttem,hogy nekem a tömjén bejön.Keresgéltem olyan illatokat ahol háttérbe szorul és nem annyira karakteres.Kettőt is találtam.Ha valakinek már volt velük dolga,kiváncsi lennék a véleményére.Az egyik a Black Oud A másik:
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
válasz Petyke77 #6369 üzenetére
Kiváncsi lennék a Creed Spice and Wood tartosságára.A Creednél ez a Royal Exclusive kollekcióba tartozik és drágább is mint az "átlag" Creed parfümök.Ha lesz tapasztalatod,légysz írd meg.Eight and Bob nekem is nagyon bejön,de szerintem nagyon gyenge a tartóssága.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
Az Eight & Bob története felettébb lebilincselő: Albert Fouquet a párizsi arisztokrácia tagjaként a család komornyikja támogatásával készített esszenciákat a maga szórakoztatására. Hamar híre ment ismertségi körében a finom illatainak. 1937 nyarán a Cote d’Azur-on találkozott a fiatal John F. Kennedy-vel, akinek nagyon tetszett Albert parfümje. Visszatérvén az Egyesült Államokba, Albert levelet kapott Kennedy-től, melyben megkérte Albertet hogy küldjön neki 8 mintát, és még egyet Bob-nak (Eight & Bob).
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
-
×HULK×
csendes tag
Megvan az új szerelem!
A képen olvasható leirást azzal egészíteném ki,hogy nem a klasszikus tömjén illatról van szó,hanem a Copal fa gyantás nedvéről.Más mint a tömjén.Édesebb,de nem túl édes és nem olyan fojtó mint az Oud.Végig elkisér a Copal illat,egészen a teljes leszáradásig,nem csak az elején és a közepén van jelen.A tartósságról és az intenzitásról annyit,hogy fürdés után is érezni a bőrön!Engem nagyon megfogott,de a környezetemnek is felkeltette az érdeklődését.Csajozós illat.A barátnőm kijelentette,hogy csak akkor használhatom ha ő is ott van. Egyetlen negatívum,az ára. -
×HULK×
csendes tag
válasz tibbike01 #6602 üzenetére
"Egy legendás francia parfüm - a vizionárius parfümőr, Jean Laporte 1976-ban alapította a L’Artisan parfüm-házat Párizsban. Egyedi parfümjeinek mára igazi kultusza van. Kreatív, iránymutató alkotásaik merőben különböznek a parfümériák polcain sorakozó kommersz illattengertől. Egy L'Artisan parfüm valódi érzelmeket lobbant lángra, vagy életünk varázslatos pillanatait idézi fel "
"A L'Artisan Parfumeur francia niche parfümmárka 1976-ban, Párizsban látott napvilágot. Alapítója, Jean Laporte, elhatározta, hogy eltér a mainstream sztereotípiáitól, és a parfümök létrehozása során a saját útját fogja járni. Az első L'Artisan Parfumeur márkájú parfüm 1978-ban került piacra. A Mure et Musc nevet kapta, és rendkívül szokatlan, szederrel teli illata azonnal csodálatot váltott ki, szerte a világon.A L'Artisan Parfumeur illatok szokatlanok, s a természetből erednek. Előállításukhoz a legjobb minőségű természetes alapanyagokat és növényi kivonatokból nyert, egyedülálló kristályokat használják, melyek nagyon érdekes aromát adnak az illatoknak"
Timbuktu
Afrikai hölgyeinek sodró lendületű, érzéki törzsi rituáléja.
Bertrand Duchaufour illatmágus emléke az egzotikus és vad Maliról.Összetétel
Fej
rózsabors, kardamon,zöld mangóSzív
tömjén, Karo-Karoundé virág, papiruszfaAlap
mirha, vetivérfű, benzoin, pacsuliAz illat végig egy enyhén édes és füstös,fás.Sajnos már csak online lehet hozzájutni Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
YVRA 1958
Az YVRA 1958 egy elkötelezett holland író, újságíró, illatszakértő és -gyűjtő sokéves álmának megvalósulása. A gentleman stílust hűen képviselő Yvo van Regteren Altena gyermekkora óta érdeklődik a parfümök iránt. A jelenlegi – beleértve a niche – parfümpiac szakavatott ismerője. 25 éve ír a témában különböző magazinoknak.Az YVRA 1958 a klasszikus hagyományokon alapuló férfias parfümök kiválóan sikerült újraélesztése. Azonnal látszik, hogy a készítő komoly tudással és ízléssel bír a témában. Aki egy minden nap viselhető, megnyugtatóan kifinomult, kellő hozzáértéssel csiszolgatott alkotásra vágyik, ezúttal nem fog csalódni. A magas, 20%-os töménységgel, és a magas minőségű (szinte harapnivaló) alapanyagokkal az illat biztos rajongótábort szerezhet a jövőben.
A hangulatról a készítő szavaival: "Egy hosszú, fárasztó repülőút után mindig élvezettel frissítem fel magam az ismerős parfümmel. Célom az volt, hogy ezen alkalmakra készítsem el a számomra legkiválóbb illatot."
FEJILLAT
citrom, narancsvirág
SZÍVILLAT
gyömbér, kardamom
ALAPILLAT
cédrusfa, pacsuli, tonkabab -
×HULK×
csendes tag
válasz slick-adam #6896 üzenetére
Nekem a régi antikvárium érzést a Heeley Parfums Cardinal-ja adja.A tömjéntől és a papirusztól olyan mintha egy régi könyvtárban járnék,de hogy mégse legyen komor az illat az édes rózsa,mirha,és ámbra egyedivé teszi a parfümöt.
-
×HULK×
csendes tag
Tudom,hogy már kitárgyaltuk,hogy az iparfumérián nem árulnak hamis parfümöt,de amióta Notino lett,tömegével reklamálnak a vevők,hogy hamisítványokat kapnak!Én is rendelek,lendeltem már tőlük.Nem akarok vitát nyitni,csak felhívnám rá a figyelmeteket.Itt van egy pár reklamáció,de még vagy 20-at tudnék bemásolni:
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
Tauer LDDM-et hajtok.Ha valaki tudna segíteni,nagyon hálás lennék.
-
×HULK×
csendes tag
Elmentem én is ebbe a parfümériába(Kriszti & Zoli parfüméria Budapest 1135 Béke út 29).Montaleből elég szép választék van(18000Ft/100ml),de sokminden nincs kirakva.Rákérdeztem pl.Aventusra és abból is tudnak adni 75,120milist is.Tényleg nincs veboldaluk,de készséggel adtak egy listát Montaleből.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
E-mailt nem küldenek,de telefonon szívesen tájékoztatnak.ABrakenből volt két darab,de másfél hete elvitték.A következő szállítmány egy hónap múlva lesz,kb.45e. a teszter,és 50e. a dobozos.Pontos árat csak akkor tudnak mondani ha már a boltban van az árú.Jelenleg ezek vannak férfi/unisex illatban:
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
válasz sonkabence #7876 üzenetére
"régi"Aventus még van náluk.Az új design Aventus jövő héttől lesz kapható a Neroliban.Néztem a Creed oldalát,de még ott sem találtam képet az újról...
-
×HULK×
csendes tag
Újra kapható az Aventus a Neroliban.
[ Szerkesztve ]
-
×HULK×
csendes tag
válasz tibbike01 #7933 üzenetére
Sok embernek a parfüm ára/anyagi helyzeted nagyban meghatározó.Viszont ha belekostolsz a Niche világába,utána a designer illatok nagyon nyersnek tünnek.Persze a niche illatok között is vannak kevésbé jó illatok(vagy inkább nem a te izlésednek valók).Én,ha bemegyek pl.a Neroliba szaglászni,még ha nem is találtam magamnak semmit,akkor is "boldogan"jövök ki.Nekem most már a designer illatok lineárissá váltak.Az elejétől a végéig ugyan az az illat,csak fokozatosan gyengül.Míg a niche illatoknál sokszor egy "történetet"kapok.Változik az illat,ahogy"leszárad a parfüm".Nagyon izgalmas tud lenni,hogy mit mesél.Vannak olyan niche parfümök,aminél komplett történetet kapok.A tanácsom az,hogy óvakodj a Niche világától,mert magával ragad és elnyel mint a Mátrix.
-
×HULK×
csendes tag
Az említett Parfümériáról annyit,hogy csak kb.10%-al adják olcsóbban a Notinóhoz képest a parfümöket.Szerintem az a 10% megér annyit,hogy "biztosabb"forrásból szerezzem be a kiválasztott parfümöt.Én ezért inkább úgy döntöttem,hogy hanyagolom a boltot.Inkább a Notino.
-
×HULK×
csendes tag
válasz kk831228 #8061 üzenetére
"Az Ajmar az arab fűszeres,orientális illatokra koncentrált eddig inkább.Mostanában kezd nyitni a nyugati izlés,és a nyugati trend felé,úgy illatban,mint designben egyaránt."Szerintem ez az új kollekció már ezt célozza meg:Accord Boise,Aurum,Vanille Celeste,Orchidee Celeste,Ambre Pimente.Persze azért kiadtak új,az arab izlésnek megfelelő újdonságokat is:Qafiya,Tanaasuq.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest