Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #26568 üzenetére
Hát, mindegyiket próbáltam, nem nyűgöztek le. Persze, az átlag designer illatoknál jobbak, de közel sem olyan jók, mint amit a neve körül kialakult vallásos jellegű fanatizmus mutat. Szerintem kb. fele megvolt gyári mintában, plusz egy tucat a Neroliból. Persze volt benne 1-2 ismétlés, pont a Red Vetiver, meg a White Aoud (ezek biztos). A legértelmesebb illat az összes közül messze a Dark Aoud volt, abból el is használtam a 100ml-t. A Black-ről írtam anno, hogy teljesen eltért, amit vettem a Neroliból, meg ami mintát a Franciák küldtek. Nálam egyszerűen teljesen lenullázta magát ez a két márka.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #26572 üzenetére
Na igen, ez a másik, amiért szintén nem szimpatikusak többé, túl gyakran és túl intenzíven nyúlnak bele az illatokba. Elég a Fragrantica-n átnézni a hsz-at, egy párat igazolt a saját tapasztalat. Pl. ez a Dark Aoud. Határozottan állítják, hogy erős reform. volt ezzel kapcsolatban. Nekem az égett autógumiból semmi nincs meg, későbbi batch-em volt. Az enyém egy édeskés, szantálos/fás, száraz illat volt, semmi "kellemetlen". Full Incense is volt, sokat hordtam. Arra meg azt mondták, hogy templomi füstölő, sötét és komor. Ehhez képest az enyém valóban tömjénes, balzsamos volt, de semmi sötétség nem volt benne. De legalább tartós volt.
Amúgy, ha már sötét illatok, nekem még mindig hangulatában a legsötétebb az Encre Noir.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #26575 üzenetére
Bírom ezeket a marketing szövegeket. Na nem azért, mert olyan jók, hanem mert elképzelem ilyenkor, hogy vért izzadva ott görcsölnek a meetingen és megy a brainstorming, hogy milyen sületlen rizsát írjunk mellé...
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #26577 üzenetére
Én ezt egy percig sem vitattam. De sok olyan megjegyzést olvastam már, miszerint Pierre Montale maga az Isten. Amit picit túlzásnak gondolok. Az áraik valóban nem rosszak, de kétség sem fér számomra hozzá, hogy az agresszív árazásuk, és a mögöttes marketing miatt lett sztár. Persze elkerülhetetlen, hogy legyen pár kiemelkedő kompozíciójuk, különben nem működne a dolog, de lássuk be, a legtöbb illatuk értékelhetetlen, és pár 10%-al magasabb összegért jóval kifinomultabb, összetettebb, szebb illatokat találni, egy kis utánajárással.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #26586 üzenetére
Nekem volt. Én szerettem, de körülöttem senki. A csajok mindig azt mondták rá, mintha valami vegyszerrel kentem volna be magam. Pedig a nyitány azzal a hamuszerű nehéz illattal az nagyon jó volt, utána meg nekem a füstölt, aszalt piros bogyós gyümölcsök jutottak eszembe róla. Kicsit fanyar volt, de jó. De annyira negatív volt a vélemény róla, hogy egy idő után nem hordtam többet.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #26590 üzenetére
Igen, viszont "csak" magadnak tartani ekkora mennyiséget ebből, kissé túlzás. Hiába mondom én is mindig, hogy a parfümhordás az egyféle egoista tevékenység, mert végül is magad miatt csinálod, azért ha a környezeted folyamatosan negatívan reagál valamire, az azért birizgálja az ember csőrét egy idő után. Hordok szokatlan illatokat manapság is, de ezek legalább szemtől szembe nem váltják ki a "pfúj, mi van rajtad?" kérdésre való ingert, mer a hozzá tartozó arckifejezést. Ez azért nem esik jól, bármekkora egód is van.
Ettől függetlenül lehet, hogy majd lövök belőle valakitől egy 5ml-s decant-ot, néha jó lenne megszaglászni újra.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Zsoltp0k #26594 üzenetére
Epic. Jók még az Interlude-ok is, bármelyik. A többi, amit szaglásztam, az olyan mehhh nekem. A legtöbb erősen túlkomplikált illat, sokféle összetevővel, ami számomra azt eredményezi, hogy nem igazán lehet azonosítani egy-egy összetevőt. Ez miatt az illatok is lineárisak, vagy szinte lineárisak, minimális változásokkal a leszáradás alatt. De túl sokat nem ismerek közülük, talán tizet.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #26604 üzenetére
Ahogy a cikk írói is. A Lattafa és a prémium szavak hogy fértek meg egy mondaton belül?
-
niof
addikt
válasz duckload #26607 üzenetére
Amúgy iparági trend, nem csak az IFRA szabályozások miatt, hogy egyre drágábban, egyre rosszabb minőséget produkáljanak. Első a profit, második a profit, és a harmadik is az. Azért, aki a 90-es években vett valami parfümöt, jó eséllyel tartósabb és jobb terméket kapott, mint manapság. Csak mivel ezekben nincs elektronika, ami pár év után tönkremegy, máshogy kell kényszeríteni a vevőt, hogy vegyen többet. (Érdekes elgondolkodni azon, hogy 20-25 év inflációját tekintve, egyes designer illatok ára a 90-es évek óta alig változott. Vagy akkor kértek értük irreálisan sokat, és igazodnak az értékükhöz, vagy úgy módosítják az összetevőket, hogy mindig ugyanannyit fizess érte.) A relatíve olcsó és emellett jó illatok kínálata meglehetősen szűkös. Nem véletlen, hogy az illatok rajongói egy idő után elfordulnak a designerek világától, amennyire lehet. Ezért fér meg a piacon sok arab ház, mert bár vannak problémák az illataikkal (mesterséges összetevők használata pl.), de azért tartós közülük elég sok, olcsó (mondjuk, persze nem mind), és nagy a kínálat. A designerek nem éreznek konkurenciát bennük, mert a parfümvásárlók nagy többsége leragad náluk, mert hát a sanelnek neve van, egy Rasasi-nak meg nincs. De persze vannak olyan kivételes esetek, mint ez a Lattafa sztori, hogy pofátlanul, leutánozták egy ház termékeit. Megjegyzem, jól tették, csak rosszul csinálták. Legalább megmutatták a vásárlóknak, hogy lehet sokkal olcsóbban is csinálni azt, amit a profit miatt erősen felpumpált árcédulákkal ellátott designerek árulnak. Igazából úgy vélem, hogy a "neves" házakat nem az zavarja, hogy a terméküket koppintja valaki, hiszen az eredeti recept nincs meg, és így még hízelgő is kicsit a dolog, hanem az, ha jól sikerül egy dupe, ami olcsóbb, és szinte tökéletesen azonos, az emberek azt fogják venni, és így ők elesnek a profittól. Mert az emberek nem hülyék, ha jelentéktelen a kompromisszum, amit kötni kell, az olcsóbbat fogják választani. Jó példa a tök unalmas Aventus. Hány klónja is van? 10? 20? Akárhogy is nézzük, a Hacivat is az, csak kicsit átdolgozták, és jobbat csináltak belőle, olcsóbban. És vannak még olcsóbbak, amik szinte ugyanazok (CDNI) semmi értelme 100k-ért az eredetit venni, pláne, hogy híresen ingadozó annak a minősége is. Persze kissé eltér, és érezni, hogy szintetikus az a citrus az elején, de kb. ez azt érdekli, aki kifejezetten olyan illatokat keres, amikben az összetevők teljesen természetesek (nincs ilyen, vagy nagyon kevés). A nagy brandek is amit csak lehet, olcsón, laborban kevernek ki, ne legyenek senkinek illúziói...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #26611 üzenetére
Volt Aventus gyári mintám, és egyszer vettem dekantot is. Nem éreztem azt a lehengerlő ananász varázslatot, amit írsz, írtok. Pedig vágtam már fel többször ananászt magam, a saját kezemmel. Pontosabban késemmel, de semmi. Biztos mindegyik hamisítvány volt. Az ananász is.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #26614 üzenetére
Hasonló tapasztalatom van a Swiss Arabian Shaghaf Oud Abyad-ával.
Viszont ezek közt van különbség, itt arab utánoz arabot.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #26616 üzenetére
Nem sokat vesztettél vele... Interlude utánzat, és kb. amit leírtál. Könnyen felismerhető, hogy mi volt a cél, de végül mégsem sikerült túl jól a dolog. Erősen hasonlít, de csak hasonlít.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #26619 üzenetére
Na, hát ezért írtam, hogy legendásan híres az ingadozó minőségéről. Simán el tudom képzelni, hogy az, ami neked van, még teljesen más volt. Valaki itt linkelte egyszer régebben, hogy külön táblázatban vezették az eltérő batch-eket, hogy melyik milyen, és az az volt a tanulság, hogy... Hát, mindegyik "egyedi"...
Akkor csak becsüld meg azt ami neked van, és ne pazarold, mert a mostaniak nem olyanok.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Dzsedáj #26667 üzenetére
Szerintem fiatalon ezeken mind "végigmentünk". Kb. azt a 16-25 éves korosztályt is célozzák ezek az illatok, később kezd az ember a karakteresebb dolgok iránt érdeklődni. Szerintem tökéletes párhuzam vonható ebből a szempontból a sör és a parfümök közt. A sört fiatalon mindenki rossz ízűnek, keserűnek érzi, és nem érti, mit szeret ebben mindenki. Aztán ahogy múlik az idő, változik az ízlés és az ízlelés, és "megértjük", hogy mi a jó benne. Dettó ezt érzem a parfümökkel is. Régen a Kenzo ment, most meg az oud dögivel. Régen simán elvoltam a Sopronival, vagy az Amstel-el, most meg kell a keserűség, igénylik az ízlelőbimbóim a Flying Rabbit-et, meg a Dead Rabbit-et, és a hasonlókat. Ha az IBU 80 felett van, az már nem hasonlít üdítőre.
-
niof
addikt
válasz dirtboy86 #26731 üzenetére
A másik meg, aki amcsiba "jár" nyaralni, az nem hinném, hogy az árkülönbségek miatt fog aggódni.
Inkább úgy fogalmaznék, ha esetleg valakit a munkája oda szólít, akkor...Más.
Nem tudom miért, de most valahogy fellángolt bennem, hogy akarok valami zöld illatot venni. Régen volt egy Yardley Citrus and Wood-om, ami azon kívül, hogy harmat gyenge, kellemes illatú volt. Olcsósághához viszonyítva egyébként teljesen korrekt.
Mit ajánlotok? A Guerlain-t és a Hermes-t ismerem. Hasonlók, esetleg tartósabbak? Tudom, hogy a zöld illatok nem erről híresek, de hátha van olyan, ami tovább bírja, mint pár óra.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Kösz a tippeket, majd rendelek mintákat.
-
niof
addikt
válasz qwertly #26738 üzenetére
Azért remélem, manapság már nem úgy semmisítik meg a dolgokat, mint régen, hogy elégetik! A hamis parfümökből egy arra alkalmas vegyi üzemben pikk-pakk ki lehet vonni az alkoholt, és pl. lehet belőle kézfertőtlenítőt csinálni. Bár, "csak" 5000 üveg, ha 100ml volt mindegyik, akkor 500 liter, -veszteség, mondjuk lesz 450 liter, nem tudom megéri e...
-
niof
addikt
válasz qwertly #26750 üzenetére
Sokkal környezettudatosabb, ha komponensenként szét van válogatva (papír, műanyag, fém, vegyi anyag, stb.), mintha en bloc elégetik az egészet. Meg különben is, az üveget hogy égetik el? Annak olyan üzemben van a helye, ahol hulladéküveget fel tudnak dolgozni. Nem akarom túltolni a dolgot, de minden "haladó" gondolkodású állandóan a környezetvédelmet, meg annak a fontosságát szajkózza, na most akkor egy ilyennél is legyen ez fontos! Lehet, hogy többe kerül, de minden anyag olyan helyre jut, ahol tudnak vele mit kezdeni. Pl. hamis ruháknál már egy ideje "márkátlanítják" (amelyiket lehet), és segélyszervezeteknek adják őket.
-
-
niof
addikt
Kivánok!
Van valami újdonság tavaszra/nyárra, ami említésre méltó?
Tartós, friss, friss gyümölcsös, vagy könnyű légies virágos illatok esetleg?
Ki mit ajánl a melegebb szezonra?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, amilyen nyarak voltak, és valószínűleg jönnek, olyan érdekelne, amik inkább a friss, könnyű, de tartós kategóriába esnek. A nagyon fűszeres vonalat, meg a nehéz illatokat kerülném. Részben mert évek óta ilyeneket használok és kicsit unom őket, részben meg szeretnék valami újdonságot, modernebb illatot. Nem kell feltétlen tolakodó, hatalmas uszályú illatnak lennie, ha csak körülöttem érezni, az elég, de húzza ki a napot, ha lehet.
Más.
Egy kolléganőm emlegette ezt a honi SUPERZ márkát, erről van itt valami tapasztalat? KM-n nincs róla semmi.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29291 üzenetére
Kis n...
Csak kérdeztem. Konkrétan most hallottam róla először. Gázos?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29293 üzenetére
Hát, megmondom őszintén, olvastam róluk hideget/meleget, Fragrantica-n is, meg máshol is, és nem mertem megrendelni egyiket sem. Nyárra jó lehet ez az iris-es?
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29293 üzenetére
Ja, most már felcsigáztál, mi van ezzel a SUPERZ-el? Mondd eeel!
-
niof
addikt
Na, rendeltem egy csomagot KM-ról.
Xerjoff Luxor
Xerjoff Torino 21
Xerjoff XJ 1861 Renaissance
Nishane Wulong Cha Extrait de Parfum
John Varvatos Artisan Pure EDT
Nem bírtam megállni, hogy egy oud-os se legyen köztük...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29327 üzenetére
Elég jókat írtak róla, kíváncsi lettem rá.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #29329 üzenetére
Ez egy örök dilemma a parfümviselőknél. Volt, hogy engem is megleptek vele késő délután, hogy jó az illatom, mikor én reggel fél 6 körül fújtam magamra, és már konkrétan semmit nem éreztem belőle. Ezzel együtt kell élni sajnos... De ettől függetlenül, én továbbra is az extra tartós illatokat hajkurászom, mint pl. a Megamare. Megvan egy éve kb. és még a fele sem fogyott el, pedig sokat használtam.
-
niof
addikt
válasz Memmaao #29340 üzenetére
Na, órát én is szeretnék egy normálisat. De az igényeim e tekintetben összeegyeztethetetlenek voltak az óra topik lakóival, és hamar ott is hagytam őket. De mivel kellett egy új óra, vettem "kényszerből" egy Apple Watch-ot. Míg az működik, talán megtalálom azt az órát, amit szívesen hordanék újabb 10+ évig, mint ahogy az előzővel is tettem. A Watch megvan egy erős fél éve, de már most tudom, hogy ilyet soha többé. Óra kell, nem egy játékszer...
-
niof
addikt
válasz rolkaDb #29358 üzenetére
Mindenképpen olvasgass sokat, és amelyik szimpatikus, abból rendelj mintát. Az szinte teljesen mindegy, hogy kémmániáról, a Neroliból, vagy egyéb más helyről, de lehetőleg megbízható eladót keress! Én még ajánlom tájékozódásra a Parfumo-t is, akár onnan is tudsz rendelni, elég nagy közösségük van.
Amúgy (nem kötekedés), a pollenek és a parfümökben használt olajok nem sok közös tulajdonsággal rendelkeznek, mondhatjuk, hogy e tekintetben semmi közük egymáshoz. Magam is allergiás vagyok, és eddig 2* fordult elő, hogy parfüm problémát okozott, mindegyikre bőrkiütéssel reagáltam. Az egyik egy nagyon magas rózsaolaj tartalmú illat volt (valamelyik MFK Oud), a másik meg egy Amouage, ha jól rémlik. Így pl. a rózsa tartalmú szerekkel nekem óvatosan kell bánnom. Ez benne van a pakliban, nem allergiás ember is reagálhat rosszul egy-egy összetevőre.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Visszakerestem, a Reflection 45 volt a problémás nálam.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29303 üzenetére
Megjött a M+Iris. Tetszik. Nagyjából ilyesmi illatra számítottam. Szerintem ez lesz az új office illatom. Bár, ha a napokban megjönnek a minták is... Ki tudja! Mondjuk a Wulong Cha-ra nagyon kíváncsi vagyok már.
-
niof
addikt
válasz Misogi #29421 üzenetére
Én már régóta kerülgettem, mint macska a forró kását, de nem rémlik, hogy 18k lett volna bárhol. Pont azért nem vettem meg sosem, mert egy kétes eredményért nem akartam 3*k-t fizetni. Mármint a 100ml-t tekintve, természetesen.
-
niof
addikt
válasz dirtboy86 #29439 üzenetére
Én tegnap megkaptam a KM-s csomagot. Ma a Renaissance van rajtam. Az illata kellemes, a tartóssága egy nagy nulla. ~3 órája fújtam, már alig érezni. 100k-ért ennél valami komolyabbat kellene domborítania. OK, hogy friss illat, de hogy a 4 óra sem lesz meg, az azért meredek...
-
niof
addikt
válasz Freddycom #29443 üzenetére
Ilyenkor, mikor egy új illatot tesztelek, alapvetően 2 lépcsőben végzem. Az első, mikor megjön a küldemény (bárhonnan, nyilván a feladó játszik a legkisebb szerepet abban, hogy milyen az illat), hogy fogok papírcsíkokat, ráírom ceruzával, hogy melyik mi, alaposan megáztatom és várok. Időnként megszaglászom. A tapasztaltak alapján eldöntöm, mi az, amit bőrpróbára is érdemesnek találok. A második lépés az éles próba, a bőrömön. Ilyenkor többet fújok, mint szoktam, és több helyre is, hogy legyen, amit az orrom is elér. Szóval a szokásos 2* jobb-bal, 1-1 nyak elöl-hátul helyett ilyenkor 3* jobb-bal, 3* nyak elöl, hátul csak 1, valamint mindkét könyökhajlatba 3 fújás. Mondjuk a Megamare-nél elég volt 1-1 fújás mindenhová, de az teljesen más kategória, az az igazi nukleáris erejű parfüm . Na, szóval a fenti módszert alkalmaztam ma 13h körül, mikor eljöttem otthonról, és most, ha friss babkávét is szagolok (van az irodában a kávéfőzőben), akkor is már csak közvetlenül a bőröm közelében érzem az illatát. Mondjuk, valahol sejtettem, hogy ez lesz, mert a papírcsíkon sem nagyon tündökölt... Pedig tényleg nem rossz illat, kár érte, hogy ilyen gyengusz...
-
niof
addikt
válasz Petyuska111 #29444 üzenetére
Van T21 is, papírról tetszetős. Holnap szerintem azt fogom kipróbálni. Ha a csomagból valamelyik bejön, és a Renaissance-nál tartósabb lesz, azt meg fogom venni, mert nincs nyári illatom. A Mega nem biztos, hogy full nyári. Nem rossz, de valami könnyebbre vágyom mostanában.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #29447 üzenetére
Én mindig 2-t fújok, ilyenkor is a 3 az csak olyan "biztonsági intézkedés". De értem, hogy miért írtad ezt.
-
niof
addikt
válasz Petyuska111 #29448 üzenetére
Én a párhuzamos teszteléssel már felhagytam. Egyszerre csak egyet lehet normálisan megítélni. Most képzeld el, ha négy különböző dolgot magadra fújsz! Ha csak 1 van, ami kikiabál a többi közül, a többi már nem tud érvényesülni. Meg a kakofóniában el is veszik, hogy melyik-melyik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest