Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lakisoft

veterán

válasz NORBl #17960 üzenetére

első fékes, nyeletőfékes orsó között mi a különbség ?

Az egyikben csak elől van fék. Egyszerűbb olcsóbb megbízhatóbb.
    A másikban első fék van és nyelető fék is. Bonyolultabb szerkezet.

- Árad -

• -conrad-

addikt

válasz NORBl #17960 üzenetére

Szia,

nem a legjobb minőségűek ezek a haldorádós pakkok, jobban jársz ha külön veszed meg.
    Egy jó minőségű botot vegyél és egy olcsóbb elsőfékes orsót, ha ennyi a keret.
    Botból jó kell, de az orsót nem használod ki annyira mint matchbotozásnál vagy pergetésnél.
    Azért elsőfékest, mert az olcsó kategóriában szarok a hátsófékesek, illetve a nyeletőfék sem az igazi a többségén. Mondjuk nem is fontos az a nyeletőfék, ha viszi bevágsz azt kész, nem kell otthagyni a botot és nem viszi el a hal.
    Én ezt venném 20ezerből:
    bot és orsó
    Kicsit többért lehet rá venni jobb orsót, csak azért ezt linkeltem mert így belefér a keretbe.
    A bot teljesen jó, nem kell ekkora távra nagyobb, illetve a dobosúlyon is faragnék, mert ha veszel egy seprűnyelet azzal tényleg el tudsz dobni egy kilót is cserébe olyan érzéketlen lesz mint a fene, elveszik az élvezet. 80g bőven elég egy etetőkosárnak szerintem.

Matchezés feederrel:
    Lehet persze, mindennel lehet úszózni de kérdés, hogy hogyan. Nem véletlen hogy két külön kategória, teljesen más botokat kíván.
    Egy matchbot feszesebb, egy feeder meg pont, hogy lágy ugye a spiccnél. Egy feeder ~100g dobósúllyal rendelkezik, egy match meg mondjuk 10-25g. Egy 10 grammos wagglerúszót eldobni egy feederbottal ezért kínszenvedés.
    Egy matchboton süllyedő zsinór van egy feederen meg általában nem match zsinór van.
    Ha elkezdesz pecázni mondjuk 30 méterre úszóval, és a zsinórod nem merülő, akkor olyan nagy hasa lesz, hogy nem tudsz neki normálisan bevágni, plusz még el is húzza az etetésről a szereléket a sodrás.

Új hozzászólás Aktív témák