Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz tekeyagd #15335 üzenetére
hmm. érdekes. Én is kíváncsi vagyok erre, hogy mivel kéne olajozni, én is motorhoz való láncsprét használok. És a felesleget én is letörlöm. kb 20e km alatt 3 lánc szettet használtam el, szorulni nem szorult egyik sem. A kerékpárlánc igaz, hogy sima csapokból áll, és nincs X vagy O gyűrű, hogy kenőanyag legyen a csapknál, illetve tömítve legyen az út porától, de egy kicsit erősnek tűnik a szorulós kijelentés. Motoroknál is van nem O gyűrűs lánc, innentől kezdve nem értem a különbséget a bringa és a motorlánc között. Max a sebessége más és könyebben ledobja magáról a kenőanyagot.
Szerintem a tisztaságra kell ügyelni a legjobban, mert ha magához rántja a koszt, az aztán koptatja a csapokat.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Doki-HUN1978 #16106 üzenetére
szerintem a varrat után repedt. A hegesztés tartott, mellette feszültség lett az anyagban, valószínűleg a hegesztés folyamán. Ez az amit soha életben nem fogsz észrevenni, illetve hogy milyen kristályszerkezet lett ott a hegesztés hűlése folyamán. Tehát ezek azok a részek, ahol nem ugyanazok a tulajdonságok lesznek jellemzőek az anyagra.
Alu is érzékeny a hegesztésekre. Elveszti rugalmasságának 40% át 250 fok felett. Ezt a tulajdonságát valószínűleg különféle ötvözésekkel ellensúlyozzák, de kiváncsi lennék, hogy varratoknál hogy feszültségmentesítik a vázakat alunál. Ha egyáltalán csinálnak ilyet.
Nem jelenteném ki egyikről sem hogy nem tud törni. Meg amúgy is nagyon szegényes a metallográfiai ismeretemExplosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Doki-HUN1978 #16116 üzenetére
Tudtommal betud. Ezért fürdetik az autókarosszériákat mindenféle korróziógátló löttybe, és utána fényezik. Ráadásul ha a gumi fékcső átengedi a levegő páratartalmát a fékolajnak, (persze évek múlva, de átmegy rajta) akkor nem tudom elképzelni, hogy a fényezés meg tud menteni a korróziótól. Szerintem azokat a vázakat is kezelik valamivel.
Explosión de dos tiempos
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest