Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Aureal #6027 üzenetére

    Huh, ezt rövidebben is leírhattad volna, hogy menjek a francba, kezdő vagy, és szerinted ezért be sem szólhatok, ha ronda a kód. :) Szerintem meg ez nem így van, jobban jár a kérdező (teljesen mindegy, milyen szinten áll), ha rászólnak, ha valamit rosszul csinál. Kötelezőnek érzem fikázni a rossz kódot, még akkor is, ha én csináltam. :DD

    "ma inkább w3school oktató oldalról nézegetek ezt-azt [...] mentségemre legyen mondva, csak a w3s. bugyuta példáit felhasználva és abból kiindulva eszkábáltam"
    És még kérdezik páran, hogy miért is szarok a W3Schools példái... :N Na látod, pontosan ezért. Rossz fejlesztői szemléletet mutatnak, sokszor hibás kódokat, és még ha szerencsére részben a W3Fools.com, részben pedig mások és talán saját indíttatás hatására sokat javult is az oldal az évek során, még mindig nem tartom megbízhatónak. Sok ilyet látni, hogy egy változónak nem képesek normális neveket adni, a kezdő meg nyilván azt hiszi, hogy ez így teljesen rendben van. Nem beszélve arról, hogy azt hiszik, bármi köze is van az oldalnak a W3C-hez, amely a hivatalos webes ajánlásokat fogalmazza meg; na ez még külön rendkívül antipatikus az oldal részéről, hogy sehol nem tüntetik fel (keresgéltem az About us aloldalain is, nem találtam), hogy nincs közük a W3C-hez.
    Ezért szoktuk inkább a Mozilla Developer Network (MDN) oldalát ajánlani, jóval megbízhatóbb forrásokat tartalmaz.
    Ezt is csak érdekességként mondtam el, hogy tudd, nem kell ám magadra venni. :)
    Ettől függetlenül ha valaki már tudja, mit csinál, gyorsreferenciaként megfelelhet a w3schools, de alapvetően kezdőknek elég rossz praktikákat mutat be sajnos.

    "Pl. miért gáz a <center> elem, mikor a legegyszerűbb, működik, célra vezet. Ilyen a <b> elem is. Mire ezt css stylelal lekódolom, lemegy a nap..."
    Ne viccelj már... :DDD Módosítottam neked az előző példát középre igazítással és egy példa gyanánt bemutatott félkövérítéssel: http://jsfiddle.net/4gcq15r7/1/
    Az egésszel eltöltöttem kb. 10 másodpercet. Nyilván kezdőnek ez tovább tarthat, oké. De mennyivel? És mennyivel karbantarthatóbb lesz cserébe a kód? Annyi különbség van, ha az ember nem jsFiddle-ön keresztül csinálja, hogy létrehoz egy CSS-fájlt, azt pedig behúzza <link>-taggel, a tartalom pont ugyanez.
    A <center> pedig azért gáz, mert egy alapvetően stílus-meghatározáshoz tartozó dolgot bedrótoztál HTML-kódba, ahelyett, hogy a többi stílus definiálására is alkalmas fájlban/fájlokban tennéd ugyanezt. Rugalmatlan, rossz megoldás. Nem beszélve arról, hogy a HTML5 már nem is támogatja ezt a taget! Hülye W3C, nem?
    A <b>-re igazából ugyanez vonatkozik, bár egy fokkal elfogadhatóbb a használata, de ha már ilyesmi, akkor szemantikailag szerintem a <strong> talán jobb. De egy class-szel ellátott <span>-tag, majd a CSS-fájlban, erre az elemre vonatkozó font-weight: bold; semmivel sem macerásabb, sőt, a későbbi karbantartást könnyebbé teszi.
    Ezeket a dolgokat nem azért találták ki, hogy szívják a vérét a webfejlesztőknek, összességében és hosszú távon azok érdekét szolgálják ezek a dolgok, csak rá kell állni a logikájára, meg kell érteni, hogy vajon miért így a jobb.
    Én sem azért hívtam fel erre a figyelmedet, hogy neked rossz legyen, abból nekem nem származik semmi jó. :)

    Az érdemi kérdésre, hogy miért nem jó az összehasonlítás, Jim-Y már válaszolt, ugyanez röviden és tömören: stringet (karaktersorozatot) hasonlítasz össze stringgel, nem pedig számot számmal, így az eredmény helytelen lesz az esetedben.
    A parseInt() függvény pedig arra való, hogy a stringből kinyerjen egy egész számot (megfelelő számrendszerben).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák