Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacuha69

    csendes tag

    válasz bl4ze #43004 üzenetére

    :))
    Mit meg nem tesz az ember azért a néhány másodperces örömért amíg elszürcsöli a kis nedűjét. Szerintem itt egy pár embernek már készíthetnék a kényszerzubbonyt, velem az élen. :D

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz bl4ze #43004 üzenetére

    Tegnap felmerült bennem egy utópikus kép.
    Amikor a darálógép egy amolyan speciális 3D nyomtatóvá van átalakítva, és valójában célzott ultrahangos aprítóval őrli tökéletesen ideálisan a babot, célzott antisztatikus ionizátortüskék közt, ahol a szemcsék mérete mikronos nagyságrendben van meghatározva, majd a megfelelő méretű szemcséket rétegről rétegre "nyomtatja" a szűrőbe, mikronos pontossággal, egységesen homogén szerkezettel, tökéletesen síkfekvésű felszínnel, miközben a szűrőben több száz, szenzorokkal ellátott apró fémtüske van, amik a főzés során esetlegesen kialakuló csatornásodást ultrahangos rezgéssel menet közben szüntetik meg. A szűrőbe épített szenzorok adatai alapján a fej mind a száz vízbefúvásra alkalmas apró fúvókáját egyenként vezérli hőmérsékletet és nyomást is szabályozva, ezzel biztosítva folyamatosan a teljes területen és teljes rétegben ideális nyomást és hőmérsékletet.

    Az eszpresszó készítés vajon most tökéletesedik a szemünk előtt, most születik a 99%-os tökéletességű kávékból 99,5%-os tökéletességű, vagy Signore Peppino már 60 évvel ezelőtt is kavargatta a hústűvel az őrleményt a szicíliai kis faluban, és simogatta a tetejét, miközben Signore Corleone várta a kávéját a della Sera hasábjait olvasgatva? ;]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák