- EAFC 24
- SGF24 - Július 2. napján érkezik a The First Descendant
- Battlefield 2042
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Summer Game Fest 2024 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Xbox Series X|S
- SGF24 - Megjelenési dátumot kapott a Dragon Ball: Sparking! Zero
- SGF24 - Érkezik a No More Room In Hell 2
- PlayStation 5
- Valorant
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
And06
aktív tag
pavonisok segitségét kérném: elfuserálok valamit, ha a kávé megindulása után kicsit könnyebb lesz húzni a kart, vagy ez normális?
-
And06
aktív tag
válasz Sinisi #50154 üzenetére
az oxigénnel együtt a CO2t is kiszivod a babokból, aztán amikor megint légköri nyomásra kerül, szépen beáramlik a levegő, megtéve "jótékony" hatását, és igen hamar ledöglik az egész adag.
mintha valahol lenne a korzón egy cikk erről, legalábbis úgy emlékszem ott olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
az a helyzet, nem értem mi történik a pavonin. az őrlést már 1-1,5 ricni-vel durvábbra vettem, de még mindig fél perc mire végighúzom a teljes shotot. izre amúgy a nem teljesen végig engedett kb szimpla mennyiség jött be, szintén fél perc alatt... lehet eleinte csatornásodott?
elő kell vegyem a szobamérleget megint, mert valami referencia kell a húzás erejét illetően.. -
And06
aktív tag
a hétvégén volt időm pavonizni (igaz a burundit sem tudtam bedögleni hagyni a gaggián, igy a vége az lett, hogy a napi 2 helyett napi 2*2 duplát iszok ), még mindig a "játszós" kimbo autogrillt húzom, azaz egy olasznak világos, amúgy sötétebb robusztás blendet. (a burundi amúgy nagyon frankó a gaggián, igaz a lefolyás nem túl szép, frissen bontva is rángatózott, táncolt a vége, de ez a kinézetén és az izén nem látszik)
a netes okosságok kiolvasása után eljutottam oda, hogy a kar felemelése után várok pár másodpercet, majd finoman kezdem húzni még pár másodpercig, és csak utána feszülök neki a karnak, de a vége felé meg veszem vissza az erőt. a hőmérő csik alapján 60-65fokos fejnél emelem fel a kart, felette akármit csinálok bőrös lesz a crema, és befigyel egy kis égett mellékiz. igy viszont egy nagyon kellemes tejcsokis dupla ristretto lesz. kicsit meglepő ez a hőfok, bár viszonyitási alapom nincs, és nyilván amint beáramlik a viz, felugrik a hőmérséklet. nem tudom más mit tapasztal, de ennek a kávénak egyáltalán nem áll jól, ha egyből nagy erővel húzom, keserü lesz, viszont ezzel az "előáztatós" módszerrel frankó.arra van valami trükk, hogy hogyan húzzam fel a szűrőtartót úgy, hogy a kar felemelése ne szivja fel túlságosan a kávét? rallypix mutatta, hogy ő hogy csinálta, de nekem sehogy sem jön össze, igy inkább felteszem a tartót, és nagyon lassan emelem a kart. láttam egy youtube videót, amin a barista felemelte a kart, hogy még éppen ne jöjjön a viz, és a másik kezével feltette a szűrőtartót a karon ellentartva. én viszont ezt nem merem, nem lesz baja, ha a karnál tartunk ellen?
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz Bazsee71 #50451 üzenetére
lehet 1 percesen kicsit kihül a kávé, és úgy jobban érzed az izeket, mint forrón!
amúgy az eszpresszó ledöglik hamar a csészében is! 1 percen belül mindenképp meg kell inni! amikor a vendégek kavargatják, meg szürcsölgetik a 25ml-t perceken át már csak belül sirok, de inkább rájuk hagyom
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz Peti...(16v) #50547 üzenetére
emlékeim szerint valóban elég nehéz elrontani, csak a kesere ne lenne... azt kiküszöbölték már?
-
And06
aktív tag
gőzöltem a pavonival az asszonynak egyet, majdnem kiforgatta a 2személyes edényből a mandulatejet amikor teljesen kinyitottam csapot! nem vagyok ilyen gőzteljesitményhez szokva a gaggián
-
And06
aktív tag
válasz Peti...(16v) #50863 üzenetére
be tudnátok linkelni, hogy miért "hiteltelen"?
-
And06
aktív tag
lehet hogy még csak fél hónapja van meg a pavoni, de amit most az etiop yirgacheffeből húztam, az nem viccelek a top 1 kávé amit valaha itthon csináltam. ilyen gyümölcsösséget a gaggia egyszerüen nem tud. 14g->26g ital, ha ez számit bármit is. Szinte csak a gyümölcsöt érezni, de nem citromlé, hanem nagyon finom savasság. Ugyanezt a kávét húzom reggelente a gaggián is, ott is kiérezni a gyümit, de sokkal harsányabb a savasság, az van előtérben, nem a gyümölcs. ha meg gyorsabbra engedem/kevésbé töményre, akkor üres lesz szimplán. La pavoni FTW!
úgy látom én is kezdek belépni a karos gép fanklubba
-
And06
aktív tag
a flame elkerülése érdekében. a PIDes gaggiával tökéletes eszpresszó készithető, a PID muszáj! itt nem erről van szó. egyszerüen annyi, hogy más kategória a két gép, nyilván ha a karos/DB/HX gépek nem adnának jobb kávét mint a gaggia, senki sem venné őket. igazából már régóta gondolkoztam egy másik gépen, de elérhető áron nehéz überelni a gaggiát. pl egy silviára meg nem éri meg cserélni, mert minimális lenne a különbség (ha lenne, van aki szerint van, van aki szerint nincs.)
-
And06
aktív tag
úgy néz ki a gaggia sztrájkolni kezdett a konkurencia (pavoni) miatt.
reggel a pumpa inditása ellenére sem jött viz a fejen, az OPVn ment vissza a tartályba. a szokásos "kattanás" nem hallatszott, gyanitom a háromjáratú nem húz át. aztán pár ki-be kapcsolás után megjött a kattanás kb 1 másodperccel a pumpa után, igy már jött viz. -
And06
aktív tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
amellett, hogy nekem is gaggiám is van, kicsit meglepő az eredmény, főleg, hogy paljocnál kóstoltam is a catleren készült kávét, igaz A-B teszt nem volt. érdekes lenne egy olyan teszt, ami duplákat tesztel, lévén sokan kizárólag duplát húzunk. ez esetben lehetne optimalizálni az adott gépre, tehát a gépnek legjobban fekvő szűrővel húzni stb.
a videót még nem néztem meg, de a cikkből nem derül ki, hogy az őrlés ugyanazon az álláson történt, vagy finomhangolva lett a gépekhez?[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
specialty? újhullám? ... egy l.f.-t robotkávézó!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen