Hirdetés
- Silent Hill 2 Remake - Középpontban a PS5-ös kiadás
- SWORD ART ONLINE Fractured Daydream - Elindult a nyílt teszt
- Hosszabb előzetesen a Tomb Raider animációs sorozat
- Jövő év elején jön a most bejelentett Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Rövid teaser trailert kapott a Splinter Cell animációs sorozat
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- Jövő év elején jön a most bejelentett Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Path of Exile (ARPG)
- Hosszabb előzetesen a Tomb Raider animációs sorozat
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
Ha jól értem, konnektorba Orvibo, Orvibóba kávégép, és a wifis appal kapcsoltatom, hogy az Orvibo enged-e át feszt a kávégépnek...
Mi van, ha parasztosan, kézzel kapcsolnám? Vagy innentől - hacsak ki nem húzom, s dugom máshová - a kávégép csak telefonnal kapcsolható ki/be?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
Xabi78
aktív tag
Egy műanyag kávéfőzőnél persze nem nagy gond ez, de egy fémnél nagyon jól tud jönni a földelés mondjuk egy nulla szakadásnál. Akkor a földeletlen kávéfőző elég goromba dolgokat művelhet, a készülék lehetséges kigyulladása csak az egyik lehetőség, de földelés nélkül igencsak rázós élmény az érintése is a fémfelületeknek...
Szóval szerintem mindenki döntse el maga, hogy a többletbiztonságért mennyit hajlandó áldozni... Nálam ez kicsit para (kell a francnak, hogy megrázza a gyereket vagy kigyulladjon a lakás), bár én bringázni sem indulok el bukó nélkül, szóval valószínű extrém eset vagyok[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
soldier2
őstag
Orrcseppes üveg. Ilyenkor két kölök mellett ürül. Egyet lenyúltam, de előtte a vizes módszer volt. Kézi darálónál mondhatni kötelező, motorosnál a magasabb fordulatszám miatt kifújja a nagyját úgy is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
100%, hogy semmit sem változtat a víz. annyit elhiszek, amit Kalmár is írt, hogy esetleg más mennyiség jön ki az őrlőből miatta és ez már változtat az ízen. a tegnap itt elhangzott más szemcseméret, meg egyenletesebb őrlemény dolgot is teljesen kizártnak tartom. mikronos távolságok vannak az őrlőkések között, nincs ilyen, hogy a víztől másképp fexik babszem jankó a kés alá
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
RDT - Ross Droplet Technique
Motoros darálóknál lényegesen csökkent a jelentősége, a magasabb fordulaton pörgő kések jelentős légáramlatot is generálnak, illetve a centrifugális erő is lepörgeti a kávét a késekről. A kézi daráló kb 60-70 ford/perces tempóje nyilván ehhez elégtelen. Ráadásul kávéja is válogatja, és a levegő páratartalmától is függ. Vol olyan kávém (bejáratáshoz használt Bellarom), hogy fürtökben lógott a darált kávé a HG-One minden belső részéről (kések, tölcsér stb), míg ugyanakkor egy másik világosabb pörkölésű bab közel nem viselkedett ennyire rosszul. 2-3 csepp víz a bellarom esetében is megszüntette a tapadást, szép tiszta maradt minden darálás után. Sajnos nem vagyok otthon, így saját kép nem lesz egyelőre, de home-baristán akad bőven.Akit bővebben érdekel a téma: [link] - íz változásról nem olvastam, de még nem értem a végére. Ha viszont túlzásba visszük (kézi darálónál legalábbis) megnő az őrléshez szükséges idő (nem kapja el a kés a babokat, csak ugrálnak a kések felett), HG-1-nál leírtak már 130 tekerést is 18g-hoz, ez pár cseppel lement 35 fordulatra (titán borítású késsel). Nálam az eredeti Mazzer késsel 16g=16 fordulat, de ehhez már kell némi erő (asszonynak már nem megy)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Ahogy írtam, a lefolyás változása okozta az ízbeli különbséget, nem konkrétan a csepp víz.
A lényeg a statikusság csökkentése.Mikor szedted szét utoljára a Variot?
A lapátok körül sincs beragadt őrlemény?
Nekem takarítás után rögtön benyel pár grammot, utána állandósul 0-0.5 g között a pangó. Az első adag kitölti a kritikus helyeket, ahová be is ragad. -
-
Kávé Kálmán
tag
Miért off topik a hozzászólásod?
Már többször is mutattam, de valszeg nem figyeltél. Analyse this :-):
Bocs a többiektől az ismétlésért.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
-
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
NEM AJÁNLOK!
amíg nem láttam szétszedve a bojlerem, v nem mértük ki vmi PONTOSAN mérő eszközzel, h mi a helyzet, addig semmit! maximum elmondom, h én milyen betéttel, milyen kancsót használok!
(a lakmuszpapíros bohóckodást nem tartom a pontos mérés eszközének!
és én, nekem személy szerint nem ér annyit a sztori/majdnem biztos vagyok a pozitív kimenetelben, h erre pénzt adjak ki....)pontosan ilyen doboza van a betétnek:
-
Bazsee71
őstag
LED szalag, 4000-4500K színhőmérséklettel, lehet akár dupla sorban is (fényerőtől és igényedtől függően). Tápot, szalagot, kapcsolót/szabályzót érdemes ebayről beszerezni, viszont az alu sínt amibe teszed, azt csak itthon tudod megvenni. Akár olyan kapcsolót is vehetsz hozzá, hogy az alu sín érintésével (bárhol) tudod be/kikapcsolni.
Privát helyett inkább offban írtam, hátha más is hasznosnak találja. Jövő hónapban hasonlót tervezek jómagam is, de pontos típusokat, eszközöket még nem böngésztem.
(#35768) szszab: ha ez a Lidl-s kávé, akkor én is kíváncsiságból leemeltem a polcról, elolvastam az elkészítési javaslatot, majd vissza is tettem.
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
Ezt a LED csíkot nagyon ajánlom: http://www.aliexpress.com/item/1pcs-7W-5630-LED-Bar-U-Groove-Light-50CM-LED-Rigid-Strip-DC-12V-5630-LED/32573870147.html
A munkalap fölé tettem én is, úgy gondoltam, a főzőlap két oldalára teszek egy-egy félméteres csíkot. Nos, olyan erős fénye volt, hogy kettévágtam egyet és a két darabot tettem a két oldalra.
Nyilván ha többet veszel, olcsóbb.
Már miért csak itthon lehetne alumínium profilt venni?
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
adriankoooo
senior tag
-
soldier2
őstag
Arra tényleg figyelj, hogy ugyanolyan hőmérsékletű legyen mint a konyha világítása. Nálam fénycső van, 3000 K körbe a konyhapult felett (vagy a szekrény alatt, ahogy nézzük), mivel a helyi boltban nem volt ilyen az egyik helyére 4000K-est tettem, baromi zavaró volt (szerencsére cserélték).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bluesfan
tag
A bútorokba, amiket készítek gyakran építek LED szalagot, világítást.Több helyről is vásárolok és mindenhol azt ajánlják a szakik, hogy olyan helyre, ahol dolgozunk, "látni akarunk", hideg fényt, ahol "tartózkodunk", oda meleget kell rakni. Fürdőszobába pl. világításra 3000K, de pl. a borotválkozó tükörhöz 6000K a jó. Érdemes kipróbálni. Én a konyhai pult megvilágítására 4500K szalagot szoktam használni, ez egy jó középút és eddig még senki nem panaszkodott, hogy nem tetszik. Persze lehet, hogy csak nem mert.
-
paljoc
tag
POD-rol jut eszembe, most adtam oda volt kollegamnak egy doboz Kimbo pod-ot amit szerintem még 2012-ben hoztunk Triesztbol. Azt mondja egesz jot fozott belole a Gaggia, crema is volt rajta!:-)
AND06: ott pont en is majdnem hozzaszoltam, de aztan siman kibirtam hogy megse!:-)))
-
szszab
csendes tag
-
soldier2
őstag
Tudom, próbáltam mindkettőt, egy elég jónak mondott géppel. De mindkettő vastagon robustás. A Genovese 100% arabica podok (szintén Danetti) meg már inkább 110-130 ft-ba kerülnek, MOAK, és társai már van, hogy 130-150ft körül mozognak. A kapszulás rákfenéje nem annyira az ára (a reggeli duplám is 100Ft felett van, ha kiszámolom) hanem a minősége. 70 Ft körül már lehet kapszulát is kapni némelyik kapszulás gépbe. Rossz persze, de számomra a Vignola pod is az ihatóság határán volt. Meg kell kóstolni a podot mielőtt beruház rá valaki, mert közel nem annyira jó, mint amennyire egy laikus gondolja az elhangzottak alapján.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
Jó kérdés, hogy mitől lesz jó egy Pod-os főző. Ebbe itt nem is mennék bele. Maguk a POD-ok is több dologra érzékenyek, legfőképp a csomagolásra, tárolásra. Ha a csomagból elillant a töltőgáz, gép legyen a talpán, amelyik jó kávét főz belőle.
Két szó Moka Podokról: nagy várakozással kóstoltam, és csalódást keltően "üresek". Még a decaff volt a legizgalmasabb. Árakat megnézve pláne fura a produkció.
Az SGL termoblokkos gépek nagyszerűek, de a hőingadozásuk eléggé nagy. Lavazza gépekben talán még a legjobbak ezek a blokkok, megtámogatva a súlyos fém burkolattal.rovidkv.reblog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem teljesít túl jól a kasszáknál az aktuális Xbox generáció
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen