Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Az alsó kettő az hulladék, a felső az gyári, az jó, de még jobb bele ez: [link] ill. ez is pont ugyanolyan jó kicsit olcsóbban: [link] Feltéve hogyha 2015 előtti, vagy 2018 utáni modellről beszélünk.
Csepptálca rács alátét ott nincs, csak itt: [link]
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
looser
addikt
Eladtad vagy tönkrement? Én ráírnék fragolára, akár itt, akár más módon, ha gond van a régivel. Vagy megvenném tőle ezt a szépséget :-)
Én még a Rancilio Silviát ajánlottam volna (régebben a hc-ben is ajánlották újként), de már 200 felett van. Szóval GC tuning :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Na értem!
Sztem beadod fragolához, aki telerakja minden földi jóval és jelentősen kevesebb pénzért lesz egy remek géped, semmint újonnan próbálnád ugyanazt a minőséget beszerezni. Nem utolsósorban ha eladod, egy forintot se buksz rajta."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
iatti
aktív tag
enyém 2004. mármint a kaszni . szoktál vakszűrőzni? én 4-6 dupla után szoktam. háromszor egymás után,de úgy ,hogy minden egyes indítás után leveszem a kart,és kiöntöm. évente zsíroldózok,meg félévente 2-3dl citromlét átnyomok rajta. harmadik éve zakatol a masina. gc mindörökké!
-
roBEEsz
csendes tag
Igen, az első hozzászólás alapvetően elég megnyugtatónak tűnik.. ugyanakkor sajnos a gőzkaron lehetségesen a tejbe kerülő Alu-ról nem igazán esik szó.. Én kicsikét elgondolkodtam a egy rézbojler upgraden, vagy esetleg Silvia cserén.. Egyelőre még úgy sincs PID-elve a Gaggiám se..
-
konzumpro
senior tag
A kávéban lévő dihidrogén-monoxid sokkal veszélyesebb, több is van benne belőle. Szerencsére pörköléssel csökkenthető a mennyisége.
-
looser
addikt
Bennem is évekkel ezelőtt felmerült, bár épp fordítva; vagyis hogy a hosszú pörkölés (az égés, szenesedés miatt) nem teszi-e veszélyesebbé a kávét, mivel egy általános dologról van szó (Maillard-reakció (ropogós hús, sültkrumpli, de akár a sörfőzésnél a komlóforralásnál is "ég" a cefrében lévő cukor)) valószínűleg könnyebben átsiklunk felette. A fenti cikk viszont meglepett, ez azt jelentené, hogy alapból a kávé tartalmazza ezt a vegyületet?...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
őstag
"... 0,5–50 MILLIGRAMM AKRILAMID/KG/NAP-ADAGOLÁS UTÁN MINDEGYIK ÁLLATNÁL A VÉGTAGOK MOZGÁSI ZAVARA ÉS IZOMGYENGESÉG VOLT MEGFIGYELHETŐ" (nem tudom miért kell üvölteni egy cikkben, de mindegy)
Szóval akkor 1kg kávéban 7 milligramm van, a minimum, már negatív hatást adó adagolással számolva egy 100kg-os embernek 50 milligrammot kell meginnia, azaz 7 kiló kávét a legzöldebből.
Nagyjából megnyugodtam. Hasznos cikk....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest