Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
Az én tapasztalatom:
Teljesen, de lazán kell megtölteni a kosarat. A bolti darált kávé szemcsemérete általában megfelelő egy kotyogósba (más kérdés, hogy nem friss). A főzőlap úgy legyen beállítva, hogy max. 2 percen belül meginduljon, a 3 perc szvsz sok, ott már megéghet a kávé. A hideg víz alap, baromság az előmelegített víz. A vízmennyiség is számít, én inkább (a jelölés alá egy picivel) kevesebbet töltenék bele, mint többet (hamarabb lefő és testesebb is lesz). A két személyes főző pedig, gyakorlatilag egy személyes mennyiséget főz.Egyébként ez az új brikka vagy a régi típus? A szelep "kihúzásának" sem látom értelmét, pont a lényege vész el. Mondjuk "cremát" bolti előredarált kávéval nehezen fogsz kapni, ha ez fontos.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Szia! Nálam az égett ízt az okozta, hogy a folyamat közepén kifolyt némi kávé, ami az akkorra már forró eszközben szépen odaégett és amikor lefolyt a kávé, elkeveredett a végeredményben. Ezen az oldalon találtam megoldást, de őszintén szólva nem mertem alkalmazni (étkezési szilinkonzsírral megkenni a szelepet), mivel aggaszt kicsit :-) De évek óta nem vettem elő a Brikkát, majd valamikor teszek vele egy próbát.
Más. Ha valaki nagycsaládra főz kávét, az Aldi sajátmárkás 2,4 Kg-os kávéjából láttam tegnap 2025.08 lejáratút, szóval meglepően friss.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Az USA tisztifőorvosa figyelmeztető címkét ragasztana a közösségi médiára
- Fával ékesíti magát a Jonsbo Mini-ITX gépháza
- Sorozatok
- Rejtett díjak, nehéz lemondás: az USA pereli az Adobe-ot
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Napelem
- Mini-ITX
- További aktív témák...