Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Ron Swanson #23903 üzenetére
Szerintem teljesen jó ennyi tapasztalattal.
-
nagyúr
válasz Ádám16 #23958 üzenetére
Elsőre amikor olvastam a 650-700 nettót akkor azt gondoltam hogy nem rossz, de heti 60 óra munkával ezt kevésnek érzem. Normál, 40 órás műszakra vetítve ez 466e Ft. Intézményvezetőként meg főleg. Nem gondolkodtál váltáson? Vagy ez a pozíciód teteje? Hosszútávon szerintem ez nem lesz egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vision #24043 üzenetére
Véletlenül pont van ismerős aki auto berbeado cegnel dolgozik, ralat a kedvezmenyekre, nagyon elteroek. Koreaiak pl csak ilyen 10% korul adnak a maganszemelyeknel elérhető arakhoz képest.
De fapad corolla hatchback talan beleferhet a 8M-be, igen.
Amugy azzal egyetertek, hogy ha van 100% HO es ezt szereti is az ember, akkor emellett nem biztos hogy sokat jelent a céges autó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Revolit #24126 üzenetére
Olyanok vesznek uj autot akinek nincs ra penze. Hitelbol megy minden. Múltkor suzuki csoportban kerdezte a srac, hogy milyen olcso 4 evszakos gumit ajanlanak neki, mert az uj autora nem tud venni meg egy szett felnit... Erted, 100-200k kozotti osszegrol beszélünk. Ha ennyi nem fer bele, akkor vajon mibol vette a 7M-s autot?
-
nagyúr
válasz Sempronius89 #24133 üzenetére
Hát nem tudom te hogy vagy vele, de én több olyat ismerek aki ész nélkül hitelből vett autót, úgy hogy még gumizni sincs pénze, mint olyat aki nagyot szakított egy ingatlan eladáson és annak a profitjából vett új autót Nem állítom hogy nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jhonny06 #24332 üzenetére
Azért ez erősen függ a körülményektől. Ha otthon lakik még, akkor a Pestre költözés igen jelentős költségekkel jár vagy megalkuvással (idegenekkel együtt élés). Ha külön lakik, akkor is jelentősen drágább lesz az élet mint Vas megyében, plusz a ha a baráti köre / családja ott van akkor a velük való kapcsolat sem lesz már olyan. Nekem 25%-al magasabb bér nem érné meg ezeket az áldozatokat
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz quailstorm #24458 üzenetére
Szerintem nagyon alul vagy fizetve. Még ha nem is a legpiacképesebb a tudasod, mert esetleg nem volt ki mentoraljon, mashol palyakezdokent megkaphatnal br. 6-700-at kis C# tudassal. Javaslom hogy fogadd el amit kapsz, aztán kezdj el mellette nézelődni es valts amint tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Shin Chen #24464 üzenetére
"de a beruházó nem fogadja el a benyújtott pótmunka mennyiséget, arra hivatkozva, hogy szakcégként tudni kellett volna, hogy ez oda kell!"
Ezt abszolút megértem. Ha nekem adnak egy árajánlatot valamire, szakemberek, akkor ne találják már ki megvalósítás közben hogy 20%-al többe fog kerülni, mert valaki elbaszta a tervet...
-
nagyúr
Szakmai interju folyaman? Egy esetleges "hazi feladat" elemzese is segithet. Nalunk interju utan szoktak kérni egy kisebb feladatot ami otthon elvegzendo. Nagyon sokat le lehet szurni belole.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Resike #25006 üzenetére
En tankolok havi 50-ert, ha 900 lesz a benya az +50k/ho. Csak az üzemanyagon. Ne mond hogy akar 1M nettoval azt nem erzi meg egy fejlesztő. Annyival kevesebbet tud felrerakni. Igenis faj! Foleg hogy azert a többség nem 1M nettot hord haza es nem csak az utazasi ktsgei nonek majd meg, hanem minden ami szallitmanyozassal kapcsolatos...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz skoda12 #25042 üzenetére
"Az infós matek csak távolról ugatja a matek szakos matekot. Infón főleg kiszámolós feladatok vannak"
Már ahol. ELTE proginf másból sem áll, csak definíciók, tételek tanulásából és bizonyításából.
De persze a matek szak az más, nyilván, ott az infós tárgyak helyett is matek van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jhonny06 #25045 üzenetére
Ja, volt ismerosom aki Obudai gépész szakrol atment ELTE Proginf-re, mert neki nagyon jol ment a matek az OE-n (egyebek kevesbe) es akkor tutira laza lesz az ELTE mert ott a matekos targyakon atszalad siman. Elso félév megfekudte a gyomrát Utana rajott hogy inkabb marketing irany a neki valo, aztan gipszkartonos lett, most meg asztaloskodik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CyberPunk666 #25130 üzenetére
Sajnos bevett szokás, hogy simán interjúztatnak annak ellenére, hogy az előzetes bérigény teljesen vállalhatatlan számukra
Szerintem kell nekik a munka. Gondolom ki van irva a pozicio es ugy kell tunjon, hogy keresik ra az embert. Tehat ki kell kuldeni napi x emailt, le kell zavarni napi y mennyiségű interjút. Mivel viszont a felsobb korokben meghatározott bér kurvara nem eleg a pozícióra, ezert etetik a jo nepet, meg megy a sumak a valos berrel amíg lehet.
-
nagyúr
válasz olloczky #25216 üzenetére
Gyorsiban ezt találtam, nézz utána valahol mennyire valós.
"Az anyuka is jogosult a gyed-re és szeretne otthon maradni, de az apuka jövedelme a magasabb, ő viszont dolgozna tovább változatlanul és mellette igénybe venné a GYED-et. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ebben az esetben amikor az anya részére lejár a csed folyósítása, jelezni kell írásban a munkahelyén, hogy fizetés nélküli szabadságot kér a gyermek hároméves koráig. Nem kell a munkaviszonyt megszüntetni, hiszen az Mt.128§. alapján a szülő kérésének megfelelő időtartamban biztosítani kell a fizetés nélküli szabadságot. Ennek a távollétnek nem feltétele, hogy közben az anya igényelje a gyed-et vagy a gyes-t. Tehát ezt a munkáltató sem szabhatja meg feltételként, hiszen amiért az anya kérte a fizetés nélküli szabadságot az megvalósul. Otthon marad és gondozza a gyermeket.
A gyermek 169. napos korától pedig az apa kérheti a GYED-et úgy, hogy közben folyamatosan dolgozik mellette.
Azonban az anyának számolnia kell azzal, hogy ezalatt az időszak alatt neki szünetel a biztosítási jogviszonya. Ezért fizetnie kell saját maga után a havi 7.320 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ezzel csak az ingyenes orvosi ellátásra lesz jogosult a szülő. Tehát újabb terhesség esetén nem tud táppénz igénybe venni, és ez kieső idő lesz a későbbiekben is."Abban az esetben ha akartok a közeljövőben még egy gyereket akkor problémás lehet, hogy az anyukának nincs jövedelme az elmúlt időszakból! Szóval tervezés kérdése, hogy megéri-e. Mi a második gyereknél így tettünk, én vettem fel meló mellett a gyed-et és feleségem otthon van bejelentetlenül. Most lesz újra egy kis kavarás, mert a gyes-t már újra ő fogja igénybe venni, így a TB fizetést is megússzuk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz VágniValó #25823 üzenetére
És hány órában? Gondolom nem 8 óra Plusz a szezon tart 4-6 hónapig, aztán keressél magadnak a hátralévő időszakra más munkát.
szerk: mondjuk írják is a cikkben:
"azt mondják, hogy napi 14 órákat, heti hat napot kell feketén dolgozni"
Visszaosztod rendes munkarendre akkor ez kb nettó 400e/hó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Revolit #26334 üzenetére
"De jon egy junior, es sokszor meg a gitet is magyarazni kell"
Fú, erről tudnék mesélni.
Akkora hiány van, hogy a cégnél az egyik csapatba kb már bárkit felvennének.
Most jött egy srác, VBA-zott valahol, C# tudás kellett ide, konrkétan a GIT-től indult az oktatása. Reálisan talán 1 év múlva vesszük valami hasznát.
De volt a héten egy interjú, a srác 1 éve a siemensnél dolgozik .net fejlesztőként és nem tudta mik azok az interfacek. Nem a definíciót, hanem úgy semennyire. Fogalma sem volt mi az
-
nagyúr
válasz Oppenheimer #26698 üzenetére
Miért nem elég évente 2x kivenni? 0,5-1 évnyni tartalékod gondolom van, amiből élni tudsz osztalék fizetésig.
-
nagyúr
válasz VirsLee #26763 üzenetére
Burkoló / villanyász ismerőseim közül azért igen sokan cégek felé számláztak. Amikor egy 8 lakásos társasházat burkolsz, ott nem a magánszemélynek adod a számlát. Asztalos haver is csak cégnek számlázott, magánszemélynek soha nem adott. (Minden említett példa KATA-s)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CyberPunk666 #26814 üzenetére
A focistak is megernek egy miset. Abszolut egyetértek, hogy ezt sem szabadna igy hagyni. Első korben az allami penzelest szuntetnem meg teljesen, tartsak el a klubbok a focistakat a sajat beveteleikbol. Ez szorakozas, haszna nincs. A tanarokat nem tudjuk eltartani normalisan, ezeket a lehutoket meg luxusban tartjuk Viszont KATA-sbol nemileg tobb van: ~500.000 KATA-s vs 1.000-1.500 profi focista.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CyberPunk666 #26821 üzenetére
"A katát amúgy szerintem emelni kellett volna, és finomítani a szabályokon és az ellenőrzésen, de az egyszerűségét meg kellett volna tartani."
Az egyszerű adózás jó, azzal egyetértek. Viszont ez az 50e meg fika volt. Bevétel arányos adózás kellene, csak valami normális formában. Akár sávosan. Szóval nem mondom egy szóval sem, hogy ez így ebben a formában jó döntés volt. Az biztos, hogy ezzel kezdeni kellett valamit, csak szokás szerint f@sz megoldással álltak elő. De min csodálkozunk az elmúlt 12 év alapján? Komolyan volt aki azt hitte, hogy majd ezt normálisan megoldják?
-
nagyúr
válasz dellfanboy #26991 üzenetére
Az sztem meg az elozo cfo volt Januarban felmondott az egyik, majd most az utodja is. Nem olyan kis cegrol van szo.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest