Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
A csokkal csak kib@sztak a 3 gyerekes csaladokkal (is), mert nagyjából amint ezt kihirdettek masnapra minden ingatlan 10 millaval dragabban volt hirdetve. Ergo nem konnyebben tudnak lakashoz jutni ezek a csaladok, hanem 10 millaval tobb hitelt kell felvenniuk
Biztos van egy szuk reteg akinek ez rohadtul kapora jott, de en azt kivanom bárcsak eszebe se jutott volna a kormnynak ez a csok/babavaro tema, akkor talan lenne eselyem annyi hitelt felvenni egy sajat hazra, amit meg ebben az eletben vissza tudok torleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
+1
Összetehetjük a kezünket, hogy dolgozhatunk. Apósméknak van 3 kis üzletük, ebből él a család, ebből fizetik a rakat hitelt, tartják el a rakat alkalmazottat. Már most brutálisan visszaesett a forgalom, ha mondjuk be kell zárni 3 hónapra, akkor csak az isten tudja mi lesz... Az biztos, hogy nem fogja tudni fizetni a 8-10 alkalmazott bérét a semmiből, a többi költséggel együtt.
Apám is holnap megy utoljára, kényszerpihenőt fújt a kisker. Ő még azt se tudja, hogy fog-e kapni egyáltalán bármennyi fizetést.
De sorolhatnám még, mennyi ismerős van bizonytalan helyzetben.
Mi kihúznánk pár hónapot a tartalékainkból ha nem kapnék fizut, de most jön a második gyerkőc 2 hét múlva, nyilván lesznek itt még húzós költségek.
-
nagyúr
válasz GeeForGolf #18494 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy most talán még elkeseredetebben jönnek a HR-es megkeresések mint eddig. Én idén biztos nem fogok váltani, hacsak nem leszek rákényszerülve.
-
nagyúr
válasz GeeForGolf #18516 üzenetére
2-3 év után nem olyan rossz nettó 500k. Ez az átlag, biztos van aki 2 év után 800-at visz haza.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Gondoljunk csak bele, mennyi szakember költözik fel Pestre, IT állás reményében. Én sokat ismerek. Ha fel se kell költözni, akkor sokkal többen pályáznak majd vidékről IT állásra. Bár itt a kérdés az lesz, hogy mennyi embert tud felszívni az ipar, mert ha még így sem eleget, akkor nem kell félni a bérek csökkenésétől. Inkább a vidéki IT cégeknek kell majd béreket emelni.
-
nagyúr
válasz GeeForGolf #18693 üzenetére
Szerintem nem kell keresni a logikát a képzésben, szimplán csak valamelyik span jó állami támogatást kap a képzés lebonyolítására. Gondolom fejpénz van, 2 hónapnál rövidebb képzést meg nehéz volt összerakni
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz sarkanyolo2 #18999 üzenetére
Nekem volt mar tobb is.
-
nagyúr
válasz Lizot.wknd #19168 üzenetére
Attol fugg mit kell csinálni. Pl. programozni en nem tudnek 12 oraban, mert 8 ora utan altalaban kuka az agyam.
-
nagyúr
válasz tehPwnerer #19616 üzenetére
Nem tudom, nekem ez nem hangzik annyira vonzónak. Mi itthon ennek a feléből élünk úgy, hogy eltartom magamon kívül a gyeden lévő feleségem és a 2 gyerekem, van 2 autónk, nekem motorom, teszünk félre havonta és nyaralni is szoktunk.
Család, barátok meg egy köpésre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Apósoméknál csinálták most a fürdőszobát. Nagyban örült, hogy talált olyan embert aki 2.800Ft/nm áron vállalta a burkolást. Hát mondom, ez vagy nagyon szar lesz vagy valami átbaszás van. Após fogta, leverte előre a csempét, összetakarította, megvette az összes anyagot előre, hogy azzal se kelljen foglalkoznia a burkolónak. Jött a burkoló, megcsinálta szépen, majd benyújtott egy olyan számlát, hogy após majdnem hanyatt vágta magát 14nm-es alapterület amúgy, olyanokat számolt bele, hogy 150e Ft "előkészítés" és hasonlók. De tényleg szuper, hogy amúgy csak 2.800Ft 1 négyzetméter
-
nagyúr
válasz David89 #20028 üzenetére
Lealkudta. De elég gázos szitu volt
Amikor a mi lakásunk épült, akkor a kivitelező böfögött be 1 millával többet, mint ami meg volt beszélve (2-3 éve). Oszt amikor rákérdeztünk, hogy ez hogyan is jött ki, akkor azt mondta majd újraszámolja. Azóta is számolja (ofc nem lett kifizetve)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SnoopDoggOG #20032 üzenetére
Minden elismerésem, oda azért kell gyomor, hogy ne hányja össze a frissen festett falat a faszitól
-
nagyúr
1-2 hónap és jön az éves bértárgyalás. Ti mire számítitok IT szektorban? Az elmúlt években stabilan sikerült hozni 20-25%-os emelést, idén nem erre számítok.
-
nagyúr
Kaptam tegnap egy állás ajánlatot, .net medior/senior 400-800 között, de csakis contractorkent. Lol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest