Új hozzászólás Aktív témák

  • PazsitZ

    addikt

    válasz Sanyi.il #6569 üzenetére

    Én konkrétan hallottam már oylan mondást is, h ha valaki pótolhatatlan, akkor azt az embert kell kirugni.
    Elsőre nagyon furcsán és logikátlanul hangzik. Viszont a gyakorlati szempontból nézve van benne igazság.

    Ha egy dolgozó úgy dolgozik, h a feladatra csak neki van rálátása és senki más nem tudná helyettesíteni az nagy kockázat és ugyanúgy hatalmas hiba pl. a felettese oldaláról is.
    Lásd példának a nem régi esetet, amikor is kiderült egy csávó 6 évig semmilyen munkát nem végzett, mert a munkája 99%-át automatizálta.
    Persze itt mondhatjuk, h ő leleményes, a "cég"/főnöke pedig buta volt. De a valóság az, h ő nem egy jó munkaerő, még ha a képességei meg is vannak/voltak hozzá.

    Egyébként én pont ellentmondást látok a potolhatatlanságod és bérnöveléses igényed között.
    Bár messze nem biztos, de megeshet, hogy pont azért nem találnak embert, mert csak alacsony bér tudnak/akarnak ajánlani. Ekkor viszont ha neked magas a bérigényed akkor nem akarnak/tudnak megtartani.

    Minden esetre a próbaidő után való alkudozás egy fix megállapodás után nem egy jó dolog szerintem.

    Kezdéskor a bizonyítás kb. alap szerintem, az pedig, h egy rövid időszakban a saját meglátásod szerint leköröztél valakiket, jó dolog, de szubjektív, relatív. De csak így tovább!

    Viszont ha jól teljesítesz és normális a cég/fönök, akkor a bérfeszültség (ha van egyáltalán!, ezt ugye a munkatársaidtól tudod kideríteni) elkerülése érdekében úgyis húzni fogják a fizetésed, amennyiben rászolgálsz.
    Ha pedig mégsem, akkor váltani kell, a piacon szükség van a másokat leköröző emberekre.

    - http://pazsitz.hu -

Új hozzászólás Aktív témák