Új hozzászólás Aktív témák

  • Nimrod

    addikt

    Blogba gondoltam mindezt, de már tegnap is rámszólt a Télapó, hogy még egy korábbi is kint van, úgyhogy elfér ez itt is.
    Igen, már nekem is van jogsim. :DDD

    Kezdődött az egész tavaly októberben, akkor lett meg az orvosim, de a Kresszel kicsit csúsztunk, hogy ne legyen probléma a dátumokkal (előbb lett volna a beiratkozás mint az orvosi), így novemberben kezdtem. Orvosim potom 6000 + 2*300 Ft-ba került (vizitdíjak, mert még a szemészetre is elzavart a háziorvos, csak nem tudni, minek), de legalább 10 évig nincs vele gondom.
    Kresz lement, munka mellet jártam órákra, szinte mindegyiken ott voltam (akkor még volt munkám). Gyakorló könyvet nem vettem, csak Kresz könyvet (így már van itthon három is, csak évtizedek vannak a kiadási dátumok között), gyakorolni meg neten keresztül és órákon is. A nettel érdemes vigyázni, mert vannak "hibás" (már nincs érvényben) tesztlapokkal tarkított oldalak is.
    Azon csak mosolyogtam amikor próbálkozó szelleműek megpróbálták warez szinten megszerezni az oktató cédét (amin a vizsgakérdések is vannak), aztán csodálkoztak, hogy el ugyan nem indul, de 20-30 trójaival több van a gépen. :U
    Kreszvizsga december elején, elsőre sikerült is, bár elég sok hibaponttal, szám szerint 8, de nem rontottam 3 pontosat.
    Ekkor kis pihi, jött a karácsony és mindenki lehúzta a rolót (engem meg kirúgtak munkahelyről).
    Január közepe, kezdődik a lassúzás a többnyire havas/jeges pályán. Olyan nap nem volt, amikor nem csináltam volna valami orbitális hülyeséget. :DDD
    Számtalanszor hittem azt, hogy már kezdem érteni az egészet, aztán kiderült, hogy mégse. :o
    Járműkezelési vizsga is megvolt, elsőre itt is átmentem. A kiegészítő feladat megfordulás hátramenettel útkereszteződésben volt.
    Rutin. Ez elég sokáig elhúzódott, februártól áprilisig. Minden héten vezettem, többnyire hetente kétszer két órát (egy óra=45 perc). Már utáltam a végére Csepelt és fejből tudtam az összes kátyút.
    Közben elsősegély vizsgát is letettem, órákra jártam, könyvet egyszer átrágtam, stabilan oldalra feküdtem (mentősök álma) majd zárt garázsból elméletben kihoztam egy sérültet.
    Elsősegélyről egy ottani srác véleménye: aki itt nem megy át az fogyatékos.
    És tényleg, ha nem vagy fleg ma akkorbiztos, hogy átmész.
    Minden megvolt, eljött a rutin vizsga.
    Ekkor már körülbelül 8 órányi pluszórán voltam túl, borzalmasan ment, de montam az oktatónak, hogy próbáljuk meg.
    Vizsgán sajna lefulladtam egy kanyarnál (3-asban vettem be), illetve nem vettem észre egy egyenrangút, ezek voltak a fő bűnök.
    Ezután két hét síri csend, majd vasárnap este sms oktatómtól, hogy másnap reggel menjek vezetni.

    Folyt.köv.

Új hozzászólás Aktív témák