Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Stauffenberg #13108 üzenetére

    Szia!
    Egyáltalán nem vagy még öreg a jogsihoz, én is most csináltam, pont 26 évesen, éppen ma jött meg a plasztik :)

    A 3 hónap még éppen lehetséges lehet, ha juttatsz még egy kis áfamentes "ösztönzést" az oktatónak, de még akkor se biztos, hogy be tud szorítani mindig, sajnos az 5-6 hónap reálisabb :( . Nagyon komoly feltételei vannak a szakoktató engedélynek (legalább 2 éve meglévő A-B-C jogsik, ebből az A az, ami kevés embernek van meg), és sajnos baromi drága is a képzésük. Ezzel szemben áll az alacsony fizetés, úgyhogy nem nagyon éri meg oktatónak menni, országosan rekordalacsony a számuk. Ez van, ezzel nem tudsz mit csinálni.

    Nekem Miskolcon áprilistól november 24.-ig tartott a képzés, ez 8 hónap, és ráadásul úgy, hogy minden vizsga meglett első nekifutásra. Annyi, hogy meló miatt én se értem rá egy csomószor, úgyhogy nehezen tudtunk egyeztetni az oktatóval.

    Fizetni nálunk nagyon nem szokás a vizsgán, pedig gondolkodtam rajta erősen (szeptembertől előléptetés miatt járt volna a céges autó, úgyhogy be akartam magam biztosítani, hogy még idén meglegyen :D ), de az oktatóm végül lebeszélt róla: Miskolcon pár éve sokan buktak be borítékkal, azóta kényesen ügyelnek arra, hogy ne legyen ilyesmi, de végül szerencsére nem is volt rá szükség, anélkül is meglett elsőre.

    Autósiskola választásnál pedig elsősorban azt javaslom, hogy az oktató személye legyen a meghatározó: az idegbetegeket, vénembereket messziről kerüld, de a legjobb, ha ismerős ajánl valakit, akivel már személyesen volt tapasztalata.

    Sok sikert! :)

Új hozzászólás Aktív témák