Új hozzászólás Aktív témák

  • Dönc

    tag

    válasz zebra_hun #32213 üzenetére

    Nekem is van egy picit sem hasonló konfigom, amit a fiam kapott meg.

    I5 3570k, Asrock Z77 pro4 lap + 16GB Kingston hyperx 1600-as ram és egy 1060 as 3GB-s GTX G1 gaming.

    Szóval ezt tavaly év végén elküldtem nyugdíjba.

    Nyugdíjas korára mindent viszaraktam defaultra és vannak vele bajok.

    Engem (pár hét sz0pás után) közel 10 évig szolgált 4,2-3 Ghz-en, RAM oc mellett.

    Defaulton viszont nyűglődik, valag whea, egyszerűen annyira kezd kifeszíteni, hogy felgyújtanám, főleg, hogy nem én nyüstölöm, így a hibajelenséget se sikerül konkrétan elkapni sehogy. :(

    Ram oké, minden oké, táp vacsi új alatta, de mégis kezd pusztulni.

    +infó: az az enyhe tuning annyira beégett 10 év alatt, hogy semmiféle szoftveres reset nem rakta helyre. Egyszerűen bent ragadt. Gyári elem ki-be segített rajta csak.

    ++infó: nekem lett helyette egy non k 9700, na az trükkös jószág. Gyakorlatban, ha semmi limit nincs bezabál 150 Watt környékén, ez igazándiból már a vicc kategória, de pár nap után rendbe sikerült rakni. 3. gen faék volt ehhez képest (is). Bár a BLCK-t én hagynám, ez már nem Core duo/quad/Han/Solo... BLCK instant ölte már a 9700-at, pedig azt csak fixálni próbáltam 100-ra egy remek tuningos fogással egyszerűen 100.1-re :))

    Még valami, CPU-Z-n szúrj összehasolnítási alapként valami modernebb procit, ott már fájdalom lesz és könny. ;)

    Ne ért félre, én tökre imádtam ezt a szériát, gyakorlatilag ez volt a kapudrog a normális gép és az OC irányába (ja nem, mert már a Celeron 300A se ment alapon, persze akkor még szerzett jogon hülyegyerek voltam. :) ) De sajnos/vagy nem, de ez is elfogyott 10 év után, a mai -nem is annyira- csúcs VGA-k alá meg már a 9700 is kevés lehet.

    Összefoglalva, ha te szertnéd ezt használni napi szinten és szeretsz küzdeni, akkor jó lehet, de ha ezt másnak akarod adni, akkor készülj fel arra, hogy megeszi a lelkedet. Persze , ha csak böngészésre használja a szerencsés, akkor lehet pár nyugodt napod/estéd. :D

    Bocsi. :R

Új hozzászólás Aktív témák