Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    'Adjisten!

    Volna nekem egy olyan gondom, hogyaszongya 3570K (+ P8Z77V-LX), tök alap feszültségen, visszafogott (leginkább Auto) VRM beállításokkal, de a Turbo összes variációjának szorzóját egységesen 40-re zárva (ezt még pont bírja gyári beállításokon) már elég meleg, fel-felugrálnak néha az egyes magok 70°C fölé is kicsivel (nagyon ingadozik). Ha még picit tényleg húzok is rajta, pl. 4,2GHz és +0,050V akkor meg má világvége van, megy fel 70°C fölé minden mintha muszáj volna.

    Na most, szerintem ez nem normális, de betudtam annak, hogy egy kb. 120 ezer éves Hyper TX3 volt rajta egy olyan Arctic Cooling ventivel aminek a statikus légnyomása konvergál a nullához, legalább is azt a kis vacak bordát alig bírta átfújni...
    Tudom hogy nem egy díjnyertes hűtő, de gyanús volt hogy ennyire azért nem rossz...

    Aztán úgy alakult hogy sikerült 7k-ért (ajándék?) hozzájutni egy alig használt Thermalright True Spirit 140 Power-hez, ami ugye egy laza kilós alu tömb (viszont a Macho-kkal ellentétben tök keskeny így elfér a memória), amire még a gyártó is - valami elborult szándéktól vezérelve? - rá merte írni hogy Max. TDP 360W.

    Ma nagy lelkesen felszereltem, kapcsolom be a gépet, várom a kocogó fogakkal didergő CPU-t ééés semmi. Full tök kottára ugyan azt csinálja mint a TX3-al.

    Ja az kimaradt hogy MX-4 van köztük.

    Ilyenkor mi a hóhér rojtos pöcörője van? Ennyire gyári hibás példányt kaptam volna ki anno, hogy nem hogy forrasztani de még pasztázni is elfelejtette a kedves Intel?
    Meg kell kupakoltatnom, ez az egyetlen megoldás? Vagy lehet valami tök más baja van, pl. szenzorhiba?

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák