Új hozzászólás Aktív témák

  • Lester75

    tag

    Sziasztok!
    Régen vateráztam. Pont az "egy napja regisztrált-rám licitált-majd licitet törölt" trükk miatt lett belőle elegem.
    Erre most megint belefutok.Történet:
    Babahinta,licit 2500 ft körül.Beállítottam egy 9420Ft-os határt,gondolván ennyit ér meg nekem,ha esetleg felkúszik addig.Aztán email-ben jön értesítés,hogy az ajánlatomat túllicitálták.
    Rutinból megnéztem a liciteket.Ott látható,hogy a licit napján regisztrált "0" tranzakcióval rendelkező felhasználó szépen 1000 ft-ként licitált addig,amíg át nem lépte az én határként adott értékemet.Most övé a nyerő .licit,de már most tudom,hogy az aukció vége előtt töröltetni fogja a nyerő licitet,így én leszek a nyertes.
    Gondolom a cél az,hogy a maximális licitemet elérjék.
    Ezek alapján feltételezhetem,hogy az eladónak köze van az ilyen "fellicitálókhoz"?Végülis Ő az,aki törli a nyertes licitet.Természetesen én már nem licitálok.Amennyiben tényleg az általam vázolt forgatókönyv zajlik le,érdemes ezt jelenteni valakinek?Ha én nyerem a licitet így,mennyire etikus,ha ezen véleményemet az eladóval is közlöm?
    Mivel a pontos fórumszabályzatot nem ismerem,így a konkrét licitről,eladóról,"0"-ás felhasználóról nem küldök linket,csak ha nem ütközik valamilyen szabályzatba.
    találkoztatok már ezzel a trükkel?Gondokodom,hogy kérem a licitem törlését.Valószínüleg erre az eladó nem kötelezhető,így nem is teszi meg.De mi van akkor,ha a fölöttem lévő nyertesnek meg törli?Ez így rendben van?

Új hozzászólás Aktív témák