Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz szabonagyur #320797 üzenetére
Kér hogy lecsúsztam róla.... Családba most 2db is jó lett volna ennyiért....
270-ért már nem akkora deal. -
rolkaDb
aktív tag
válasz szabonagyur #320797 üzenetére
Igen, természetesen ilyenek...
Én is eltűnődtem azon, hogy veszek egyet, aztán ha nem kell senkinek, felteszem 200 körül. Ha véletlen senkinek nem kellene a közelből, akkor meg minek szivassam magam, azért a 10-en párezer forintért, míg eladom? Inkább el is engedtem a dolgot.
Ellenben, ha hamarabb jön ez az akció vagy én váltok később. Ezt választottam volna a base 15 helyett.
Ár/érték arányban hosszú idő óta igazán musthave. -
blakey
titán
válasz szabonagyur #320794 üzenetére
Csillagfény van most is…
- aki a fehéret szereti, annak igen, nekem is az van, kifejezetten azt szerettem volna. annyi pénzért nagyon jó.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
-
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz Oldman2 #320808 üzenetére
Ez már kicsit frissült, ha jól tudom, talán július 1-től 2 év a minimum 10e Huf bruttó vételár feletti, tartós fogyasztási cikk esetén. Pl. egy forrás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BigBlackDog #320810 üzenetére
-
esbii22
őstag
válasz szabonagyur #320800 üzenetére
3 napja probaltam megrendelni folyamat minden nap sajat hasznalatra, folyamat azt az uzenetet dobta hogy nem elerheto szamomra, pedig akkor meg 230 korul volt… hiaba telefonaltam meg adtam be urlapot, semmi. Es akkor meg raktaron is volt.
Na mindegy, errol lecsusztamiPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
M1995
aktív tag
válasz sgeza #320784 üzenetére
Zavaros az egész. Kipróbáltam az ötleted, a meglévő ~300 MB fájl mellé még 900 MB fájlt beraktam "On My iPhone" részre.
A settings, general, iPhone storage részen helyesen is mutatja a két fájl együttes méretét ~1,2 GB On My iPhone.
Az iCloud Backup részen viszont nem, csak kb. pont a kisebb fájl mérete nélkül, csak a 900 MB foglalás látszik mint Files app foglalás. Viszont maga a biztonsági mentés mérete nőtt az új fájl miatti plusz majdnem 1 gigával, így valószínűleg tényleg ment mindent, ez jó hír lenne, akkor csak a jelzés rossz. Talán mintha lenne olyasmi a szoftverben, hogy 500 MB alatti cuccot még nem érdemes ott mutatni?
Az igazi teszt az lenne wipe és restore felhőből, de most ezt nem próbálom ki, mivel egyébként is csinálok számítógépre is teljes mentést. A korábban linkelt példánál az illetőnek wipe-restore után rendben visszakerültek a fájlok, tehát valószínűleg minden rendben, csak a jelzés kusza.
Ha lett volna ebből adatvesztés, arról már lennének hírek, de konkrétan 1-2 db reddit és support bejegyzést találni a témáról, így szerintem rendben működik, csak a jelzés téves. -
félisten
-
xhege
veterán
válasz szabonagyur #320816 üzenetére
Azt miért ne adnák oda. Nem igazán értem. Én bármit eladtam adtam hozza a számlát.
-
Topikgazda
válasz M1995 #320814 üzenetére
valószínűleg tényleg ment mindent, ez jó hír
Igen, tapasztalatom szerint így van. A törlés + visszaállítás után is megvannak nálam a fájlok, évekre visszamenőleg (mivel én minden évben egy alkalommal, a főverziófrissítés után elvégzem a „gyári beállítások visszaállítása és törlés” című részt). -
sgeza
veterán
válasz M1995 #320814 üzenetére
Ahogy közben fery02 kolléga is hozzászólt, valószínűleg az ő ügye indította annakidején ezt a kérdést, arra emlékezhettem. Szóval csak azt az adat méretet nem mutatja a biztonsági mentési listában a Fájloknál, ami a saját tárhelyen van, de nincs egyik alkalmazás dedikált könyvtárába sem téve. A tárhely foglaltságnál és az elkészült mentési méretnél már helyesen megjelenik, tehát valójában menti az adatot, ahogy többen megerősítették, illetve te is feltételezted.
Annyi újdonság van, hogy a 18-ban már ezt is jól mutatja, most néztem épp meg! -
félisten
-
rolkaDb
aktív tag
Sracok!
En a 3 ev garis yettelesre gondoltam, ami mint fentebb kiderult, az osszeg miatt 2 ev. Meg mindig neha zavar van az eromben ezzel a savos garanciaval.
Nem tudom ilyen esetben eladja valaki ugy, hogy szamla nelkul 1 ev garival, de manapsag mar barmi megtortenhet... Nagyon figyelni kell mar HA-n is, pedig a marketplacet messzirol kerulom.[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz szabonagyur #320820 üzenetére
Megtettem. Meglehetősen arrogáns az “úriember”. Mindegy elengedtem a dolgot. Csak sajnálom, hogy lecsúsztam, mert idén és jövőre kell 1-1 iPhone a családba, és ennyiért ezek tökéletesek lettek volna.
-
M1995
aktív tag
válasz sgeza #320819 üzenetére
"csak azt az adat méretet nem mutatja a biztonsági mentési listában a Fájloknál, ami a saját tárhelyen van, de nincs egyik alkalmazás dedikált könyvtárába sem téve"
Nem egészen. Két db fájl van a Files On My iPhone részen közvetlenül gyökérben. (Dedikált app könyvtár semmi, ez nem téma most az ügyben.)
régi fájl1 = 300 MB
új próba fájl2 = 900 MBiPhone storage részen helyesen mutatja 1,2 GB az On My iPhone mérete. iCloud Backup részletek oldalon csak a 900 MB méretet jelzi amit foglal a Files a mentésben, ez egybeesik az új fájl2 méretével. Tehát a kisebbet, régi fájl1-et nem jelzi, ezért tippeltem talán a 300 MB nem ütötte meg a szintet a szoftverben?
Maga az iCloud Backup mérete helyesen növekedett az új mentés során, feltételezem akkor eddig is mentve volt minden, csak nem jelezte a kisebb fájlt, a példa amit találtam rá support fórumon is letesztelte az illető minden rendben visszaáll restore során.Ha iOS 18 már helyesen jelez és számol, akkor jó!
Más, ami most erről a méret témáról eszembe jutott: Képeknél ugye Live Photo is van (3 mp videó), de a Photos appban egy kép info csak a kép méretét mutatja. Ha Photos-ból elmentem Files-ba is, csak a kép kerül át ugyanazzal a mérettel amit a Photos is jelzett, a képnek a Live Photo része már nem kerül át. Ha pl. Windows alatt böngészőben icloud.com-ról eredetiben letölti az ember, akkor ugye szétszedi, látszik a heic kép a jelzett mérettel és külön .mov plusz pár MB mérettel. Én szeretem alapból készül Live Photo is, de pl. egy épületnél nincs szükség rá. Az nem jó kézzel kapcsolgassam a Live Photo funkciót, mert a pillanatban nem jutna eszembe, jó hogy automatikusan csinálja.
Az kellene, hogy utólag lehessen eltávolítani egyszerűen a Photos-ban. Mert most feltételezem egy épület kép Live Photo része is foglalja a tárhelyet feleslegesen. -
félisten
-
Redchucky
aktív tag
Sziasztok, kicsit off, de a watch topikok nem pörögnek.
Az utolsó watch frissítés óta nem tudok asszonnyal az egészség appban "versenyezni". Mindegyikünk órája a másik pontszámára vár. Találkozott valaki ilyennel?
Köszi. -
sgeza
veterán
válasz M1995 #320823 üzenetére
Hát akkor az úgy még furább, hogy az egyiket mutatja, a másikat nem. Mindegy is. A 18-ban én egy kb. 100 és 150 MB-os fájlt tettem be, és mutatta rendesen.
A másik: szerintem utólag nem tudod levenni róla a live részt. Talán még mindig az a jobb megoldás, hogy a fénykép készítésekor kapcsolod be vagy ki.
-
bigdady
nagyúr
14 plus és a 13 pro max kijelző ugyanakkora? Ugyanaz az üveg kell rá?
-
félisten
-
M1995
aktív tag
válasz sgeza #320826 üzenetére
Lehet utólag is élettelenné tenni, csak macerás:
How to really get rid of those pesky iOS live-photos and free up some space?
Live Photo Cleaner | Remove the “live” part of photos on iOS
(szerzőnek annyira elege lett csináltak rá egy appot, bár számomra felesleges mert a Photos app duplikálás mint still photo funkció be van építve, odafigyeléssel manuálisan is rendet tudok rakni)
Duplikálni kell a képeket mint "still photo" és az eredetit törli. Csak ez se tökéletes, mert a bökkenő: The still pictures will appear as new pictures in the "Recents" album of the iOS Photos App. There is currently, no way around this, unfortunately.
A semminél több, de kellene egy natív és normális megoldás a problémára.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
Sziasztok!
18.1-es dev béta mentést vissza lehet tenni 18-as public bétára? -
Fritz Teufel
addikt
dummy iPhone 16 Spigen tokkal:
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Hátha itt valaki tud segíteni. 🙄
OTP webkártyát be lehet regisztrálni az Apple pay-be, hogy NFC-vel fizethessek telefonon?
Köszi szépen!Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
Fritz Teufel
addikt
válasz rabbit87 #320834 üzenetére
A VISA kártyám van regisztrálva, a webkártyámat nem is használom pedig vagy 10 éve megvan. Egyszer használtam talán. Szerintem minden további nélkül felveheted, de ki kell próbálni.
Egy kis infó: https://wise.com/hu/blog/otp-webkartya
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
rolkaDb
aktív tag
válasz szabonagyur #320824 üzenetére
Igazolást adsz, hogy miért foglalkozom ezekkel a használt vételekkel egyre kevesebbet!
Szomorú és egyben elkeserítő ez a hozzáállás... -
félisten
-
Noxy
veterán
válasz rabbit87 #320849 üzenetére
Pont az a lényeg hogy a főkártyádnak lesz egy digitális változata minden olyan Apple eszközön, ahol hozzá adod.
Uan úgy offline fizetsz vele, mint a fizikai bankkártyával.
+ biztonságosabb, mert ha elhagyod a telefont, senki nem fér hozzá semmilyen bankkártya adathoz, ellentétben a fizikai bakkártyával.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest