Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
nagyúr
válasz ozeviktor92 #320744 üzenetére
Esr tokkal nekem ez most tökéletes, eleg sokat nezek sorozatot mostanában az iPhone-on és rohadt jó a sztereó hangzás. A felrakás meg tényleg zseni, en nagyon szerencsétlen vagyok ebben, de simán felraktam bubi mentesen.
-
burgatshow
veterán
válasz Cyberbeni #320757 üzenetére
Dehogy lett nagyobb random. Bírom az ilyen összeesküvés elméleteket.
Ha hirtelen megnő a backup mérete akkor annak oka van. Legtöbben amúgy azt hiszik, hogy az iCloud Photos kikapcsolásával megoldják a dolgot, de a kikapcsolás után még explicit az iCloudba mentendő alkalmazásoknál is ki kell venni a fotókat belőle. Ez ilyen 9/10 eset...
-
sgeza
veterán
válasz burgatshow #320761 üzenetére
Így van.
-
janeszgol
félisten
Ahogy nézem a főbb kezelési problémák nem oldódtak meg az iOS 18 bétában.
- A képernyő feloldását még mindig totál lentről fogadja csak el.
- a vissza csak a jobbfelsőből megy.
- a hívás felvételéhez végig kell csúsztatni azt a k*rva csúszkát.
- a redőnyt csak felülről lehet lehúzni.És még biztos akad néhány dolog.
-
Cyberbeni
addikt
iPadre felraktam az iOS 15 bétát és hopp, nincs elég hely a backuphoz, a kiírt méretek összege közel sincs az összeghez, amit ír. Aztán amikor jött a végleges verzió és felment iPhonera, akkor hirtelen ahhoz sincs már hely backupra.
-
tuzpenge
őstag
válasz janeszgol #320763 üzenetére
Kinek volt ez kezelési probléma (kezdetektől ilyen, nem egyszer csak ilyenre változtatták és probléma lett..), illetve hol olvastad azt, hogy ezek meg fognak változni az ios 18-al?
Amúgy az összes tök logikus...képzeld el hogy azért reklamálsz egy zár gyártójánál hogy miért kell azt a k@rva kulcsot teljesen elfordítani hogy kinyíljon, miért nem elég csak félig???
A redőny alatt gondolom a CC-t érted..azért kell felülről mert kell a gesztus a spotlight-nak.
A vissza nem csak a jobb felsőből megy ahogy már évek óta sem (sima balról jobbra húzás a vissza).ˣ
-
Topikgazda
- A képernyő feloldását még mindig totál lentről fogadja csak el.
Ez azért van így, mert a magasabbról induló felfelé suhintás a korábbi értesítéseket jeleníti meg. Nem olvastam olyan tervről, ami ezt meg kívánja változtatni.
- a vissza csak a jobbfelsőből megy.A „vissza” gesztus a kijelző bal széléről, vagy a menüben látható, a bal felső sarokban található nyilacskával érhető el.
A nem kívánt hívásfogadást hivatott megelőzni a csúszka teljes hosszon történő végighúzása, szerintem ez így logikus és helyes a zárolt megjelenítő esetén. -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy jelentkeztem beta tesztelőnek (talán most már nagy baj nem lehet appokkal stb.) és most települ a 18 beta 6. A kérdésem, hogy amikor megjelenik a végleges ios18 akkor azt felajánlja, telepítem és onnan már csak a véglegeseket fogom kapni, vagy utána is a bétákat fogja feldobni, tehát ki kell majd lépni a beta-ból?
Másik, hogy szerintem valami gond lehet a régi bizt. mentésekkel, így mikor kijön a végleges ios18, feltelepítését követően akarok egy teljes gyári visszaállítást csinálni és mindent elölről beállítani, tehát a bizt. mentés visszatöltése nélkül. Ehhez törölnöm kell az összes bizt. frissítést még visszaállítás előtt? Valamint ha így teszek a viber üzenetek, képek stb minden elvesznek? Vagy azok fent lesznek a felhőbe és bizt. mentés visszatöltése nélkül is ott lesznek?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én szoktam kritizálni az iOS kezelését, mert bőven elférne rá némi kreatív ráncfelvarrás, de:
"A képernyő feloldását még mindig totál lentről fogadja csak el."
Ez miért is baj? A bárhol máshol felfelé csúsztatás az értesítéseket hozza elő, ahogy másik is írták már.
"a vissza csak a jobbfelsőből megy"
Meg a kijelző bal széléről befelé suhintva, ezt szoktam kritizálni, hogy egy nagyobb kijelzős modellen egy rendes ujjtorna tud lenni. Hogy ne legyen kompletten Android utánzat én beljebb hoznám a sávot, amiben még beveszi ezt a gesztust (mondjuk a kijelző bal negyede) és mindenki boldog lehetne. Számtalan app van, ami a kijelző teljes terjedelmében elfogadja a balról-jobbra suhintást és nagyon jól működik.
"a hívás felvételéhez végig kell csúsztatni azt a k*rva csúszkát."
Hála a jó égnek! Androidon néha felvettem véletlenül, mert ott csak egy gombnyomás kell hozzá.
"a redőnyt csak felülről lehet lehúzni"
Dupla és tripla (hátlap) koppintásra rá lehet programozni egyedi funkciót. Én duplára tettem az értesítéseket, triplára a vezérlőközpontot. Néha csak második nekifutásra veszi be a kopogtatást, meg néha hosszasan gondolkozik rajta mit kéne csinálnia (főleg nyáron amikor eleve kicsit túl van melegedve szegény), de ez van.
-
janeszgol
félisten
válasz Stauffenberg #320772 üzenetére
Köszi! Na így kell fórumozni!
-
-
nagyúr
A koppintások ha jól sejtem csak tok nélkül mennek. Egy jól mágnesezett Nilkin tokban le se szarja, ha kopogtatom a hátulját.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
M1995
aktív tag
Aki nem akar nyújtózkodni, hátoldali dupla vagy tripla koppra lehet állítani értesítés központot, CC-t illetve ki lehet rakni az AssistiveTouch gombot is.
-
aujjobba
addikt
Androidon néha felvettem véletlenül, mert ott csak egy gombnyomás kell hozzá
Szerintem ez gyartotol is fugg, a felesegem telojan azt hiszem balra kell kozeprol huzni ha elutasitod, jobbra ha fogadod a hivast, szimpla gombnyomas nem eleg hozza.
-
M1995
aktív tag
Nekem az iCloud Backuphoz ilyen kérdésem lenne:
Files appban "On My iPhone" részen van ~300 MB cucc. Minden más iCloud Drive. iCloud Backup részleteknél a Files-hoz csak 25 MB méretet ír. Ebből azt feltételezem az "On My iPhone" részt nem is teszi be mentésbe? (iCloud Manage Account Storage részen nem szerepel a Files app)
Az iCloud Backup támogatási lap sajnos nem írja részletesen. Mit tartalmaz az iCloud biztonsági mentés?
"A készüléken tárolt, de rendszeresen nem szinkronizált adatokat az iCloud biztonsági mentés tárolja." Ebből azt értem mégis elment mindent. De akkor miért nem stimmel a méret?Redditen nincs egyetértés: Does iCloud backup also backup videos locally stored in the Files app?
Viszont valaki másnak a restore visszarakta rendben a csak készüléken tárolt adatot is, a helytelen jelzés ellenére:
iCloud Backup of Files App filesSzoktam számítógépre is teljes mentést csinálni, lehetne másolni mindent iCloud Drive részre is, de azért kíváncsi lennék az iCloud Backup is ment mindent és csak bénán jelzi, vagy tesztelni kellene egy restore-ral, hogy ne éles helyzetben legyen meglepetés.
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam meg visszakeresve, ezért kérdeznék!
Tudnátok ajánlani legalább olyan wireless töltő állványt, ami a telefont és órát is képes tölteni(magsafes)? Természetesen az alis verzióra gondolok, mert ajádnék lenne(névnap), nem végtelen költségvetéssel. Emlékszem h néhányan megelédeve használtok ilyen verziót, csak a linkig nem jutottam vissza.
Nekem ESR van, amit azóta is imádok, mióta itt ajánlva lett, köszönet is érte![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz M1995 #320781 üzenetére
Régebben írtam erről a méret fura jelzésről. Az én tapasztalatom, ami elképzelhető, hogy jelen pillanatban már nem aktuális, régebbről emlékszem így:
- A fájlok/saját tárhely tartalmát menti, viszont a mentésnél a Fájlokhoz kapcsolódóan ezt a méretet nem tünteti fel, csak a teljes mentési méretnél fog jelentkezni.
- A fájlokban egy adott alkalmazás által dedikáltan létrehozott könyvtárban tárolt tartalom ahhoz az adott alkalmazáshoz fog tartozni, annak a mentési méretében fog szerepelni. Emlékeim szerint ez a méret látható is az adott alkalmazás esetén.De egyébként ezek a fenti esetek marha egyszerűen kipróbálhatók: fogtok egy nagyobb méretű fájlt, mondjuk legyen 1 GB. Ellenőrzitek enélkül a teljes mentés méretét, a Fájlok méretét, illetve egy kiszemelt alkalmazás méretét, aminek van dedikált könyvtára a saját fájlok helyen. Majd beteszitek a fájlt csak úgy a saját fájlok helyre, és nyomtok egy mentést. Ezután újra ellenőrizendő a fent említett három méret. Majd átrakjátok a fájlt az adott alkalmazás könyvtárába, újabb mentés, újabb méret ellenőrzés, végül konklúzió leszűrése.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
12 pro vagy 14 plus?
Méret és aksi miatt utóbbira szavaznék[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz M1995 #320781 üzenetére
Én gyötrődtem bő fél éve, hogy látszólag indokolatlanul akar nekem a telefon tizen gigás bizt. mentéseket készíteni és kiderült, hogy bugosan jelzi ki a Fájlok-at, ami megjegyzem most is 3 KB-ot ír és ahogy bekapcsolom, már egyből ugrik is a saccolt bizt. mentés mérete +12,14 gigára.
Mondjuk legalább most működött, hogy kikapcsoltam vissza a Fájl-ok mentését és újra csak 200 megás mentést akarna legközelebb majd készíteni.
Korábban ehhez az kellett, hogy a gyökérbe kellett csinálnom egy új mappát, oda áthelyezni minden offline fájlomat, majd vissza az egészet.Közben az iPhone-tárhely mindvégig 12,99 giga foglalt helyet mutat, ami végülis nem sokkal több a saccolt +12,14 gigához képest.
-
félisten
-
rolkaDb
aktív tag
válasz szabonagyur #320794 üzenetére
Lehet rosszul vettem le a gondolatodból, de! a yetteles iphoneok függetlenek. Ebbe a konstrukcióban egészen biztosan.
Itt inkább pozitívum, hogy 3 év garancia van rá apr-től. Nyílván aki lemaradt róla, annak ez sem vigasz a HA-s 260-270k-s ár mellé.
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz szabonagyur #320794 üzenetére
Nincs már készleten csak fent van még a honlapon
-
félisten
-
félisten
-
juve600