Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz kali #304743 üzenetére

    +1. A Messenger platformfüggetlensége és népszerűsége verhetetlen. A minősége már kevésbé, bár írásra az utóbbi időben vállalható (nem tűnnek el üzenetek és társai), de a hívás hangminősége valami borzasztó, abban a facetime köröket ver rá, de a vicc, hogy sokszor a sima mobilos hívás meg köröz mindent. Van egy-két olyan voip kliens, ami Opus-t használ tömörítetlen, szűretlen formában, annak teljesen más dimenzió a hangja, de olyat kevesen használnak.
    A népszerű megoldások közül tehát írásra én is Messenger-es vagyok, mert ezen van mindenki, de hangra vagy az említett egzotikus kliensek, FT vagy mobilhívás.
    Illetve még egy szempont ami miatt az iMessage-et kifejezetten utálom, hogy ha platformváltás van és a kártya átkerül Android-ba vagy olyan készülékbe, ami nem iOS, megkavarodik az iMessage és nagyon nehéz rávenni, hogy SMS-t küldjön. Tudom, hogy van az Apple-nek oldala, ahol ki lehet törölni az iMessage regisztrációt, de az átlagfelhasználó ezt nem okvetlen teszi meg és én szívok, ha el akarom érni :D szóval ilyenkor azért jobban szeretem a független megoldásokat, azt mindenki tudja használni..
    #304748baal-amiga
    Signal, Discord, nálam újonnan Matrix kliens element, ezek mind baromi jók, de a Messenger népszerűsége nyomába se érnek és emiatt az ismerősök nagyrésze nagyon szétszórva érhető el rajta, Messenger-en 10-ből 9 embert simán elérek, ezeken meg általában az van, hogy 1--1 konkrét ember miatt használom ezt vagy épp azt, mert a DC-ben például nagyon hasznos az üzenetek kitűzhetősége, a Matrix self-hosted, a Signal-on meg elég jó a csoportos csevegés.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák