Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz lugosi #300453 üzenetére

    Igen, így írtam. Más alkalmazással, ha mondjuk megosztasz képet úgy, hogy a Fotókat választod, akkor látod a képet (csakúgy, mint magában a fotókban). Gondolom ilyenkor a Fotók letölti a képet, és úgy adja tovább az igénylő alkalmazásnak. De ugye az optimalizálás arról szól, hogy nem tárolja a készüléken az eredeti képet helymegtakarítás végett, tehát nincs mit mentenie a Google fotóknak.
    Őszintén szólva kimondottan ezt a felállást nem tudtam megnézni, lévén szerintem nem is igazán tudjuk, hogy mikor, mit optimalizál az Apple fotók (csak, ha fájlszinten ellenőrizzük, hogy nincs a tárhelyen az adott kép fájl).
    De a másik irány egyértelműen így van. A Google fotókban fájlonként külön-külön is meg tudod mondani, hogy törölje az eszközön lévő példányt (a képet persze a Google fotókban továbbra is látod, csak nem foglalja a helyet az eredeti kép). Tehát ilyenkor ha egy alkalmazásból képet osztasz meg úgy, hogy a Google fotókat választod forrásnak, akkor látod az összes képet, de az apple fotókban csak azokat látod, amik valóban a készüléken vannak eredeti képként.
    Másképp fogalmazva: azok a képfájlok, amik a DCIM könyvtárban vannak, fájl szinten láthatók, mindegyik képkezelő látja. Ha egy adott alkalmazás "optimalizál", innen kitörli a képet, és csak saját maga "tartja nyilván", és csak egy kis méretű előnézeti képet tart meg. De ezt csak abban az alkalmazásban látod, amelyik a műveletet elvégezte. Ezért nem jó kettővel együtt szinkronizálni abban az esetben, ha helymegtakarítás végett feltöltés után a helyi példány törlésre kerül.
    Amennyiben csak a feltöltés történik meg, optimalizálás, vagyis helyi példány törlése nem, nincs probléma kettővel együtt szinkronizálni.
    Ahogy említettem, harmadik alkalmazásból történő képmegosztáskor nem magát a fájlt látod közvetlenül, hanem valamelyik képkezelő (Apple fotók vagy Google fotók) alkalmazáson keresztül kapod meg a képet. Ezért látod olyankor mindet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák