Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz n000rbi #16013 üzenetére

    "Esetleg ha megveszem a villámvédőt a kettes osztóhoz, akkor nem is kellene az ups-en keresztülvezetnem a vonalat?"

    Ez csak akkor lenne így, ha a villámvédőt a Tratec helyére kerülő kettes splitter IN aljzatára csavarnát, azaz a légkábel, és a kettes osztó közé. Ebben az esetben védené a TV-s ágot is és az Internetest is, de a kábelmodem ezt nem szereti annyira, így az a javallott, hogy a kettes osztó tévés ágára megy a HPF, és a villámvédő, az internetes ága pedig közvetlenül fut be a kábelmodembe. Ebben az esetben a kábelmodemed értékei jelentősen javulnak, de mivel nem lesz galvanikus leválasztó alapú túlfeszültségvédelem rajta, így a túlfeszültségtüskéktől védtelen lesz, ezért kell a kábelmodemet továbbra is rákötni az UPS-re, hogy a kábelmodem, a router, ha nincs router, akkor a PC között legyen egy védvonal.

    Szóval ezeket érdemes beszerezned:

    2 - es osztó TR85510A

    HPF-85A Internet leválasztó szűrő

    SIGNAL 4645F tip. villámvédő

    Az MPL +1600 Ft.

    Akinek egyébként van UPS eszköze, az akkor is tudomást szerez a tüskékről, amikor még nem feltétlen van más erre mutató jelenség, csak az UPS egy pillanatra - ami általában nem több 1-2 másodpercnél - szépen átvált akkumulátorra, majd vissza.

    (#16015) GEPESZ66:

    "Ez a multimédiás splitter ilyen rossz lehet?"

    Országszerte elterjedt, általában ezeket szerelik fel az alvállalkozók. A többségnek csak nyáron van vele gondja, és sokan azt sem tudják, hogy ez okozza. Illetve az iménti példán is látható, hogy bár az értékek nem mondhatóak optimálisnak, de aki nem nézi a kábelmodem felületét, még nem feltétlen tapasztalna hibát.

    Kicsit olyan ez, mint az ADSL2+-nál a vonaldiagnosztika, ott is lehet optimalizálni egyedi FW-rel, csak ott inkább szoftveres a dolog (ja venni kell egy fekete 360R T1E-t, vagy egy D-Link 321B-t), de nem kell általában padlásra mászkálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák