Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz Dapro #1948 üzenetére

    Festésnél szerintem két út van: a modellezős és a barkácsolós.

    Ha széles színválasztékot akarsz, és csak egy PC ház eleje + billentyűzet teteje lesz lefestve, akkor modellezős akrilfestékek simán játszanak (pl. Vallejo, AK Interactive, Army Painter, Revell, Citadel), a hozzájuk való hígítóval és lakkal. Ez ml-re számolva biztos drágább, de ezekkel könnyű dolgozni, és nem is fog a nyakadon maradni 100-200ml festék amivel nem tudsz mit kezdeni. Modellezős alapozók között van sok ami már eleve egy adott színt is tartalmaz, így akár egy alapozással megoldhatod a színkérdést. Bizonyos alapszíneket megkaphatsz festékszóróként is, ha nincs festékszóró pisztolyod.

    A barkácsolós megoldás az, hogy a barkácsáruházakban kapható flakonos alapozók és festékek közül választasz. Így fajlagosan lényegesen olcsóbbra jössz ki, de sokkal többet fogsz megvenni, mint amennyit elhasználsz. Emellett kisebb lesz a színválaszték és ezekkel csak védőfelszereléssel lehet majd dolgozni. A lefestett felület is lehet igényel majd némi csiszolást, szintén maszkban.

    Én a helyedben megmaradnék valamilyen vízbázisú akrilfestéknél, mert ezekkel védőfelszerelés nélkül is nyugodtan dolgozhatsz egy jól szellőző helységben. Meg szerintem az akrillal amatőrként egyszerűbb jó végeredményt produkálni.

    Alapozni viszont mindkét esetben csak szabadban, lehetőleg védőmaszkban ajánlott.

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák