Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz xEon1337 #1901 üzenetére

    érezném-e a különbséget az alapanyagok között
    Érezni csak akkor lehet, ha adott öntőforma jobb állapotban van vagy eleve jobb, Gateronnál volt ilyen pár éve, hogy a milky top black bottom változat simábban járt, mint a full black változat.

    Hallani ellenben igen, az RGB változat polikarbonátból készül, a fekete nylonból, az előbbinek magasabb, fülnek bántóbb hangja van, az utóbbinak mélyebb, fülnek kellemesebb.

    Ha pedig hozzányúlsz a kapcsolóhoz, akkor érzékelni lehet az anyagok eltérését, azaz a nylon jobban bírja a kinyitást-összerakást, míg a PC deformálódhat ilyenkor.

    MX2A-t nem próbáltam pontosan azért, amit írtál, hogy a fekete változat nem volt kapható, így MX1A-ból táraztam be még novemberben egy időre. Az MX2A visszajelzések vegyesek és némileg ellentmondásosak, a kenés van, de sokak szerint nem túl jó, a rugó elmegy, a kapcsoló az elődhöz hasonlóan tud reszelni, szóval gondozást igényel.

    MX1A esetében a következő megközelítéseket szokás alkalmazni:
    1. gyári állapotban beleteszed a kapcsolókat egy billentyűzetbe, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, szétszeded a kapcsolókat, rugócsere jó minőségűre, és kenés
    2. rugót cserélsz valami jóra a kapcsolókban, ezzel a reszelés nagyja eltűnik, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, ezzel a reszelés maradéka is sokat csökken, szétszeded a kapcsolókat és kenés

    Én a második pont mellett döntöttem, két billentyűzetnél is ott járok, hogy szét kellene szedni megkenni, de nekem érzésre kellően jók lettek bejáratás után ahhoz, hogy ne érezzem a késztetést a forrasztópákához, és használjam őket tovább.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák