Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz csferke #11030 üzenetére

    Akkor miről is regél ez a fórum?

    Mielőtt ebbe a vitába belevágtatok, nem ártott volna tisztázni mi is a sys.txt szerepe, feladata. Talán sok értetlenség megszűnt volna. :)

    A programot úgy írták meg, hogy minden beállítás alaphelyzetben a legtöbb feladatot ellássa, a tegtöbb igényt kiszolgálja. Ha bárkinek olyan igénye lenne, melyet a gyári beállítások nem biztosítanak, akkor szükséges valamilyen módosítást végrehajtani. Ezt ugyebár a program gépikódra lefordított részében igen nehéz lenne megvalósítani. Ezért (vagy talán a fejlesztők a saját munkájuk megkönnyítése érdekében, ezt nem tudom biztosan) létrehozták a sys.txt-t, ami egy egyszerű szöveges állomány. Az ide beírt parancsokat a program gépi kódra fordítja, magának az alapprogramnak a megváltoztatása nélkül.

    Tehát nyugodtan kijelenthetjük, a program normális, alapszintű működéséhez a sys.txt semmiféle utólagos módosítására nincs szükség. De ha valaki nem a gyári beállításoknak megfelelő eszközt (pl. TMC vevő és hasonlók), vagy nem gyári beállításoknak megfelelő könyvtárszerkezetet használ (SD-n vagy a belső memóriában), akkor az ehhez szükséges módosításokat a sys.txt-ben adhatja meg.

    És hogy visszatérjek az eredeti kérdésre. Miről is regél ez a fórum? Arról, hogy az itteni fórumozók 99%-a nem gyári programot, és nem gyárilag kialakított környezetben használ, hanem netről letöltött változatot, szinte csak olyan gépeken, melyeket a gyári verzió nem támogat (többnyire a Wayteq gépekre gondolok). Ezért szükséges a megfelelő értékeket megadni a sys.txt-ben. Többszöri moderátori figyelmeztetés ellenére szinte csak erről szól a topik. :D

Új hozzászólás Aktív témák