Új hozzászólás Aktív témák

  • RR-13

    őstag

    válasz pinnacle #20991 üzenetére

    Szia.
    Akkor konkrét Edigitalos, személyes vásárlás (rendelés kifizetése) utáni aznapi Refund esetet írok le:

    Edigital vásárlás Erste Hitelkártyával 18:04 -kor 87.990 Ft.
    Edigital Refund CIB VISA Debit kártyára 18:51-kor 87.990 Ft

    Ugyanazon POS terminálon történtek.

    (mivel a telefonban lévő NFC-t használjuk Erste Hk. vásárlásnál, ezért azt nem tudja lehúzni, vagy bedugni a POS terminálba, kell egy fizikai kártya a Refundhoz, ezért is volt a CIB VISA)

    A fenti Edigitalos vásárlás, és a Refund is egy napon belül, hétfőn történt pár hónapja, az OTP-és terminálon lehúzta a kártyát, és elindította a visszaküldést.
    Az összeg szerdán, vagyis +2 munkanappal később íródott jóvá CIB folyószámlán, így másnap még nem jött meg, és bankkártya jóváírásként érkezett.

    Marhaságot beszélt az Erste, soha nem szokott 15 nap lenni, de 5 sem. :N

    Lehet, hogy neked csak +1 nap lesz a jóváírása, ha ugyanarra a számlára indították a Refundot, ahonnan a fizetés történt, ugyanis akkor nincs benne annyi bank a folyamatban mint nálunk.
    Mert nálunk lényegében 3 bank is benne volt. ;]

    Tévhit egyébként, hogy csak arra a kártyára lehet a Refundot kérni, vagy elindítani, amelyikről vásároltunk, nem csak arra lehet, ugyanis ez egy "régi" fajta utalási automatikus folyamat, annyi különbséggel, hogy nem manuálisan pötyögik be a rendszerbe az adatokat, hanem csak a terminálba az összeget, és ahhoz a bankhoz megy a Refund, ahova tartozik a lehúzott kártya. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák