Új hozzászólás Aktív témák

  • schray

    tag

    válasz Atke #58020 üzenetére

    Ha van egy minimális légmozgás, bármi, akár egy venti a ház másik végében, akár egy top-down cpu hűtő, akkor máz mozogni fog a levegő a komponensek felett, így nem tud tartósan túlmelegedni. A chipek, kondik, folyamatosan termelnek némi hőt, aminek nagyját a körülöttük lévő levegő veszi át. Ha a levegő nem mozog, felforrósodik, de a meleg levegő a konvekció miatt magától megindul... ha tud.

    Az meglepett mondjuk, hogy a thermal armor ennyire rosszul teljesít (bár azt a cikk is kiemeli, hogy habár fröccsöntött műanyag, nem gagyi, meglepően szilárd) megvallom, nem néztem utána, egyszerűen többet vártam egy Asus terméktől, amit úgy akarnak eladni, hogy "thermal armor" :(
    (habár a dolog visszafele is igaz, ha van egy 70-80fokon üzemelő videókártyád, nem fogja úgy átfűteni az alaplapot)

    De mondom, felhasználásfüggő: Ha van egy RAID10 köteted és azon konvertálsz vagy renderelsz videót 24 órán át, akkor kell a légmozgás, ha nem akarod a hajad tépni, mert hibázott valamelyik 80fokos chip és kifagyott a felénél. Ez szélsőséges, ha nem tuningolsz és csak játékra használod, akkor egy mai alaplapon nem lehet gond, de ha 10 óránál hosszabb kemény munkának veted alá a gépet, kelleni fog a hűtés, mert az utolsó csavarig átmelegszik az egész hóbelebanc, és egy ilyen plexivel megfojtod a konvekciót is, meg a többi ház-venti munkáját is (azért tegyük hozzá, hogy a VRM, RAM és a chipset nem véletlenül kap passzív hűtőbordákat, és ha jól építkezel, akkor a kábelek meg a többi komponens nem takar el sokmindent)

    71% víz

Új hozzászólás Aktív témák