Hirdetés
- Strinova - Alig két nap múlva indul az első szezon, amihez érkezett egy trailer
- The Game Awards 2024 - Íme a jelöltek listája
- Life is Strange: Double Exposure - Ma debütál a Switch kiadás
- Újabb bemutatón a Dynasty Warriors Origins
- Assassin's Creed: Syndicate - Befutott a 60 FPS mód PS5-re és Xbox Series X/S-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Lehet hülyeséget kérdezek, de ilyen estben, magát az épületet, amibe elhelyezik, nem lehet "erősebben" klimatizálni? OK, tudom, ez plusz költség.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz Geri Bátyó #2 üzenetére
Az OK, feltekerem a venti fordulatszámát! Tudomásom szerint, az ilyen szerver termek eleve légkondicionáltak, nem kis mértékben, szóval nem mindegy a ventiknek a környezeti levegő, erre gondoltam.
(mondjuk az igaz, hogy ez eleve vízhűtéses, az felett elsiklottam , így a környezeti levegő hőmérséklete nem befolyásol akkorát)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, itt igazából magát a hűtőrendszert kell hatékonyabbá tenni. Nem katasztrófa ez, mert a komponensek működnek, csak túl közel vannak egymáshoz a jelenlegi hűtőteljesítménnyel. Szóval ez viszonylag gyorsan áttervezhető dolog. Még azt sem hiszem, hogy nagyon nagy pluszköltség lenne, inkább csak az áttervezéssel járó időkiesés a gond.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
cucka
addikt
válasz Geri Bátyó #2 üzenetére
De, szervereknél a hűtés leginkább arra hasonlít, hogy "bekapcsolod a légkondit, ha túlmelegszik a procid".
Egy rack szekrény ezekből a blackwell-ekből fogyaszt úgy 100 kilowattot. Képzeld el, hogy beraksz kettőt a nappalidba ebből, akkor 10 perc múlva szauna hőmérséklet van a szobában, és tök mindegy, hogy vízzel vagy levegővel hűtöd, mert nem fog lehűlni .
-
Geri Bátyó
addikt
Nyilván szerverszinten nem tudom, de ha egy adott desktop procit hűtesz szobahőmérsékleten léghűtéssel, vagy vízhűtéssel, akkor a víz tovább fogja elfogadható hőmérsékleten tartani a procit.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
cucka
addikt
válasz Geri Bátyó #7 üzenetére
Desktopon a hűtés alapvetően úgy működik, hogy a hűtőborda felmelegszik, és mivel melegebb, mint a szobahőmérsékletű levegő, ezért átadja a hőt a levegőnek, miközben lehűl.
Az egész rendszer lényege, hogy a szobában van 80 légköbméternyi levegő, aminek a hőmérséklete nagyjából állandó, és a hűtőbordához képest alacsony, így megtörténik a hőátadás.
Ha beviszed a szaunába a gépet, és a ventillátor a 70 fokos levegőt keringeti a 70 fokos hűtőbordán, akkor hőegyensúly van, nulla hűtési teljesítmény lesz. (Átmenetileg, mert a borda tovább melegszik, tovább melegíti a levegőt stb)Szóval egy szerverteremben, ahol egy átlag szoba területére beraksz 4 ilyen 100kw-os behemót Blackwell rack szekrényt, ott nagyon hamar felforrósodna a levegő, ezért muszáj a terem levegőjét hűteni. Vagy ipari klímával, vagy külső levegővel, vagy vízzel, esetleg ezek kombinációja, szóval ne a háztartási split klímaberendezésre gondolj .
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
-
hapakj
senior tag
válasz Geri Bátyó #9 üzenetére
Mert hatékonyabban vezeti el a hőt egy jóval nagyobb és jobban szellőztetett hűtőbordához?
-
cucka
addikt
válasz Geri Bátyó #9 üzenetére
A vízhűtés nem "tartja jobban a hőmérsékletet".
1. Vízhűtésnél jellemzően nagyobb a hűtőborda és több ventillátor fújja.
Ha fogsz egy 240-es vízhűtést, és egy ugyanolyan térfogatú kéttornyos dupla ventis léghűtést, akkor jó eséllyel a léghűtés hasonlóan hatékony lesz (ha nem jobb).2. A víznek van egy termikus tehetetlensége, vagyis idő kell neki, amíg a rendszerben felmelegszik a keringő víz. Amíg be nem áll az egyensúly, ez előny a vízhűtésnél.
3. Vízhűtésnél könnyebb úgy elhelyezni a hűtőbordát, hogy hatékony legyen a ventillátorok munkája. Léghűtésnél sokkal limitáltabbak a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Vírusirtó topic
- DIGI internet
- Robotporszívók
- Ukrajnai háború
- Milyen TV-t vegyek?
- Újabb 480 Hz-es OLED monitorral jelentkezett az LG
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Gamer PC (GTX 1060 - Ryzen 5 5500)
- HP EliteDesk 800 G6 / ProDesk 600 G6 MiniPC-k eladók
- Mac Mini M2 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3837
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Középkategóriás Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest