Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vodkaboy22 #35154 üzenetére
Most úgy hirtelen nem tudom mit csináljak trafó ügyben. A 3V AC-s trafó amit néztem az IC tápnak, az ferrit magos, kapcsoló üzemű tápokhoz való, szóval kuka.
Ilyen kicsi egyszerű trafót meg nem találok, pedig jó lenne így megoldani, egy két szekunderes kis trafóval.
Aztán abban sem vagyok biztos, hogy a csövek tápját mivel oldjam meg. Kellene két trafó, a szekundereiket összekapcsolva, az első mondjuk 12V-s, a második meg mondjuk 9V-s szekunderrel, akkor DC oldalon a szűrés elején 243V DC állna elő, lenne 20V felesleg a szűrés számára.
A fűtés kapott egy dedikált 16VA-s trafót, 6.3V DC-re belőtt fűtéssel, ott 1.5A áramfelvételt nézve a 4 csövön. (7806 egy schottkyvel feltolva és egy tranyóval megturbózva)
Szerk: ha két trafót kapcsolok egybe az anód tápnak, akkor a szekundereik közül lehozhatom a tápot 2 graetzel, csak be kell tenni még egy - egy stab IC-t a mostani 3.3V-sek elé. Így csak 3 trafó lenne a szerkezetben.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- LEGO klub
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Suzuki topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5 Pro teszt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest