Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz Busterftw #16 üzenetére
Van rá esély. Bár ez a PHARAOH-hoz nincs odabiggyesztve, hogy SAGA oldalhajtás lenne.
Én a választott korszakot tartom unalmasnak, főleg, ha minél régebbi múltba megyünk vissza. Egyrészt azért, mert, ha történelmi, akkor elvárom, hogy tényleg történelmi legyen.
Viszont a fáraók korában voltak a gyalogos lándzsás talpasok 90%-ban (esetleg vmi közelharci fegyver, csatabárd, Hopes) és a harci szekerek és...és kész. Még lovasság sem létezett. Az íjász is egy nagyon elit és kis csapatrészt alkotott. Többet ért a laminált íj, mint az arany.
Az, hogy hősrendszere volt a Three Kingdomsnak az a kínai mondavilággal is magyarázható. Eleve a Three Kingdoms inkább mítosz és legenda, mint valóság, ahogy a TROY is.
#18 SpazzMaticus: Pedig igaza van. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nagy hatással volt rám a Rome és a Medieval II.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz Busterftw #23 üzenetére
Amúgy az alapján ahogy felvezetik a játékot (szituációt), szerintem Ramszesz III. időszakban játszódik, ő volt az utolsó "nagy" fáraó, ekkor támadtak a "sea people" akikről van az előrendelési bónusz, illetve ugyan sikeresen megvédte a birodalmat külső és gazdasági problémáktól, utána megszűnt az aranykor, hanyatlásnak indult az egész.
-
válasz Busterftw #25 üzenetére
Sea people, magyarul tengeri népek, anno sokat olvastam erről az eráról. Azt akartam eredetileg beírni, hogy tetszik a történelemhűsége, hogy az egységek gyalogosan harcolnak, mert a lovas hadviselés csak később jelent meg Egyiptomban, azt is emlékeim szerint egy hükszósznak nevezett nép "vitte be" (uralkodással együtt) hozzájuk.
Ha III. Ramszesz korában játszódik, akkor viszont már kell lennie lovas egységeknek is.Voltak ordenáré nagy történelemhamisítások a korábbi TW epizódokban, így külön tetszik, hogy igyekeznek pontosak maradni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
pengwin
addikt
válasz Busterftw #28 üzenetére
Megmondom őszintén én a Troy-t és a ToB-t pont kihagytam, mert úgy néztek ki, mint annak idején az Alexander (Rome TW 1, standalone DLC volt gyakorlatilag). A Troy meg szerintem sem volt jó választás, de pl. a TW3K-ben simán ki lehetett kapcsolni a mítikus elemeket.
Az szerintem vitathatalan, hogy az eredeti Rome volt a sorozat legnagyobb dobása, de én nem látom, hogy a régiekhez képest mit butítottak volna a későbbi részekben. A TW sorozat játékai sose voltak komplikáltak: a csaták már eredetileg is jól kinéző, kő-papír-olló rendszerű, bugos, nagyon sokszor teljesen kiegyensúlyozatlan meccsek voltak, a kampány meg sosem volt eléggé kidolgozva és szintén teli volt buggal.
Medieval 2, Empire és Napoleon pl. majdnem teljesen játszhatatlanok voltak a bugos csatáikkal és kopi-paszta országokkal.
A Rome 2 és Attila ugyan megjelnéskor totál félkészek voltak, de még ma is jól néznek ki és szépen kikalapálták őket. Egy csomó olyan mechanika jól van bennük megcsinálva, amik a korábbi részekben csak egy bugos, szar ötletként voltak ott, hogy totál összezavarják az AI-t.Szerintem nagyon sok emléket csak megszépít az idő, meg nem minden kor és helyszín fogja ugyanazokat az embereket bevonzani... de a sorozat köszöni szépen, fejlődött. Sokkal könnyebben kezelhetőek lettek a játékok és kigyomláltak belőlük egy csomó dolgot, amikkel egyébként sem tudott mit kezdeni az AI.
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest