Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz airmax_2.0 #2084 üzenetére

    "Javítsatok ki, ha tévednék, de azt hiszem, hogy a direct led mögött edge led megvilágítást kell általában érteni,"

    :N

    A különbségre kiválóan utal az elnevezés. Azért "Edge LED", mert a háttérvilágítás a panel valamelyik éle mögött helyezkedik el. Vagy egy sorban, vagy két sorban.
    És létezett még a 4 él mögött körben elhelyezett megoldás is.

    A "Direct LED" pedig talán azért kaphatta ezt az elnevezést, mert hátulról "direktbe" világítja meg a panelt a LED-sor. Amit meghatározott számú oszlopban és sorban helyeznek el a panel háta mögött. Egy képzeletbeli "rácshálót" kell elképzelni.

    A "Local Dimming" önmagában nem determinálja, hogy a gyártó melyik háttérvilágítási megoldást alkalmazza. (A megoldás lényege ugyebár, hogy a központi jelfeldolgozó processzor a háttérvilágítás bizonyos, meghatározott csoportokba szervezett LED-jeit le-, vagy felkapcsolja a képtartalom függvényében.)

    A "FALD" talán gyakoribb; ez a "Direct LED" világítással kombinált megoldás. A SONY például ezt alkalmazza a 9-es szériás készülékeiben.

    Az "Edge LED" megvilágítással kombinált dimming megoldásra példa a Panasonic 9-es szériája. Valamiért ők 3 éve emellett tették le a voksukat.

    (Pedig a prémium DX900-as LCD televíziójuk, a maga 512 FALD zónájával annyira zseniális alkotás volt, hogy ha a Panasonic raktárából előkerülne egy bontatlan széria, a legnagyobb örömmel vásárolnám meg házimozi tévének. :K )

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák