Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kokov

tag

válasz liksoft #42609 üzenetére

Nagyon jó lenne házilag legalább annyit elérni, hogy lássam pontosan mi is van rajta, szóval legalább a mappákat...
    Ha a könyvtárak és az alkönyvtárak nevét látnám az már elég lenne összeírni mit kell újra megcsinálnom. Több iskolában segítek és ottani gépek lemezképeit kellene gyorsan pótolni.
    Ilyen USB-s vackoknál el lehet ezt valahogy érni?

Mivel nem így szólt korábban az a HDD amit hallottam (az mázlimra csak beep volt), ezért azt nem tudom eldönteni fülre teljes biztossággal, hogy vajon segíthet e ezen is, ha kézzel parkolom a fejet, vagy semmi értelme ennél ezzel próbálkozni, mert ez biztosan a vezérlő elektronika sara lesz és nem mechanikai természetű okra vezethető vissza, hogy most nem ismeri fel a gép.

Sajnos utóbbi felé hajlok. Kábelt és csatit néztem.

30GB méretű fájlok, tömörített lemezképek voltak túlnyomórészt rajta, ha felületi hiba akkor szerintem mind crc-s lesz, semmi értelme megpróbálni menteni.
    Viszont kvázi mentések vesznek el a halálával, így adatvesztés sok esetben nem történt, mert a gépeket elvileg újra le lehet menteni csak rengeteg munkám lesz oda.

Újra mindent lementeni sok-sok óra meló és a mentések sem lesznek ilyen tiszták, hiszen a használat közben felkerülő rosszindulatú kóddal együtt tudom csak újra lementeni a gépet és nem közvetlenül a telepítés után, szóval "munka"mentés kéne igazából most nekem, nem "adat"mentés.

Persze majdnem tele volt 1TB szóval biztos elveszett egy csomó olyan munkám, ami most így nincs is előttem, hogy ja igen, az is ezen volt.

Új hozzászólás Aktív témák