Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz liksoft #9464 üzenetére

    Időközben megtudtam a pontosabb részleteket, hogy mi is történt:
    elég elszomorító a helyzet, rögtön kezdem azzal, hogy a rendszert azóta már sajnos sokszor használta, írt-olvasott róla (telepített is rá, stb.), tehát nagy valószínűséggel búcsúzhat az adataitól.
    Egyébként laptopos vinyóról van szó.
    Valószínű, hogy sok értelme már nincs ráküldeni GDB-t. :(

    Pendrive-ról másolgatott adatokat a vinyóra, a pendrive-ról letörölte, a vinyóról meg egyszerűen eltűntek az adatok... Mondtam neki, hogy akkor legalább a pendrive-ra küldjön rá egy GDB for FAT-et, ezzel szerencsére az adatainak kb. 30%-át sikerült visszaállítani, ez is valami. (Ez is csak azért ilyen alacsony arány, mert persze a pendrive-ra is került azóta adat... :O :W Szóval elkövette a legsúlyosabb hibákat.)
    Már tökmindegy-alapon tanácsoltam a chkdsk-et, az pedig sok hibás szektort helyezgetett át. A probléma egyébként az volt, hogy az adatait éppen le akarta menteni (!!) pendrive-ra, amikor LEFAGYOTT a gép, ez TALÁN a sok hibás szektorral hozható összefüggésbe, de a fene tudja...
    Viszont azt érdekesnek találom, hogy teljesen eltűntek az adatai! Ami még hozzátartozik, hogy a korábban említett hiba előfordulása után (!) végezte el a másolgatást a vinyóra, amiután a fagyás bekövetkezett.
    A chkdsk után többé nem látta a hibaüzenetet! De az adatait sem. (Persze a hibának semm köze a chkdsk-hez.)

    Ilyenkor miért tűnik el az örök bitmezőkre az adat? Valami hibás szektor lezáródik, ezzel magába rejtve az adatot, vagy hogyan kell ezt elképzelni? :F

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák