Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz jcvd #50585 üzenetére

    "A vinyó felpörög, de semmi nem olvassa."

    Felpörög az addig oké, de az állítás második felét is jó lenne tisztázni. Ha Windowson próbálgatod, akkor ott normál esetben a fájlrendszertől függetlenül meg kell jelennie a HDD-nek az eszközkezelőben és a lemezkezelőben egyaránt. Ha már linuxos fájlrendszer, akkor itt van egy Ext4-es példa, aminél szintén érvényes az előbbi, max. nem kap a partíció meghajtóbetűjelet, mivel a Windows alapesetben nem támogatja ezt a fájlrendszert. Ellenben Ext2Fsd, Paragon LFS stb. programok telepítése után már igen.

    "Az adataimra már keresztet vetettem, de hogy tudnék valamivel hozzáférni és esetleg egy tesztet lefuttatni, esetleg megpróbálni formázni?"

    Ha az előbbi teljesül, kezeli az OS, jelen esetben a Windows a leírt módon, akkor nyilván egy tesztprogram, adatmentő program is hozzáférhet, újra lehet particionálni és formázni, stb. Ha nem (?), egyáltalán nem jelenik meg az eszközkezelőben és a lemezkezelőben, vagy a bruttó 4 TB helyett 0 byte a lemez kapacitása, akkor van a gond. De az utóbbi esetben is célszerű lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni, amely utóbbi lehet akár egy pendrive-ról bootolt Linux Live rendszer is.

Új hozzászólás Aktív témák