Új hozzászólás Aktív témák

  • Darko_addict

    őstag

    Sziasztok!

    Nekem ugyan nem problémám van, csak érdeklődnék az általános garanciáztatásról. Szeretnék venni WD Black 1TB-ot, de megbízható forrásból használtat nem tudok, új vásárlásához meg van kettő opcióm.
    Én alapból sokallom érte az árat, ezért próbálok a legjobban kijönni belőle.

    Általánosan hogy működik a HDD garanciáztatás? Kisker garancia esetén, ha elromlik, visszaviszed nekik és onnan mi következik? Jól feltételezem, hogy ők ülnek rajta, majd elküldik nagykerhez/forgalmazóhoz, ők ülnek rajta és végül visszakerül a gyártóhoz, akik szintén ülnek rajta, majd legjobb esetben küldik az újat? Ilyen státuszban 5 év garancia van a Black vinyókhoz.

    B verziónál, 6400,-Ft-tal olcsóbban lehetne venni 1 év kisker és ezután további 4 év gyártói garanciával *recertified* darabot. WD esetén a terméket nekik NO-ba kell visszaküldeni, de van olyan személy, aki vállalja, hogy mindent lebonyolít 3.000,-Ft-ért. Egyrészről pénzbe kerül a garanciáztatás, de lehet sokkal gyorsabban megy.

    Nagyon egyszerűen megfogalmaznám a végső kérdésemet, és azok, akik tudják, hogy mi hogy megy, egy szóban tudnak is válaszolni. Mindent összevetve megér 6400,-Ft-tal többet (17.000 vs 23.400) az 5 év kisker garanciás termék?

    Köszönöm, hogy fáradtok a válasszal. :)

    [ Szerkesztve ]

    Don't give up your dreams. Keep sleeping.

Új hozzászólás Aktív témák