Új hozzászólás Aktív témák

  • Liba Gyuri

    csendes tag

    Sziasztok!

    Következő dologgal kapcsolatban szeretnék megoldást találni:

    Adott egy windows7 ultimate 64 bites rendszer ami egy kingston ssdnow v300 120gb-os merevlemezen van. Továbbá szerepel még egy 250gb-os wd merevlemez, klasszikus fajtából. ( a konfiguráció lényegében : i5-4570, gigabyte h87-d3h, 8gb ram)

    Ez így remekül működik, idestova 2 éve. Vettem egy kingston ssdnow uv400 240gb-os lemezt is. (lecserélni a wd-t, alapból ennyi helyet használok, egy ssd a rendszernek, egy másik vinyó meg az éppen aktuális játékoknak pár sorinak stb, de gondoltam faragok a töltési időkből egy keveset és 20ezret megért volna a dolog)

    Tehát klasszikus módon beszereltem, bios látja, windows eszközkezelő igen de sajátgép nem. Kiszűrtem valahonnan, hogy inicializálni kell - megtörtént, majd 'a Start menü-Számítógép-jobbklikk-kezelés-tárolás-lemezkezeléssel' tovább. Itt gyakorlatilag bármit tennék vele, vagy kékhalál, vagy viszonylag hosszú gondolkozás után hibaüzenet.

    Ezután átvittem anyámhoz, ahol ugyanúgy egy ssd-n van egy ugyanilyen windows7. Beüzemeltem, bios látja, lemezkezelés menüben sikeresen formázom, nevet adok neki stb. Majd steam accountról letöltök és telepítepítek rá egy játékot és ha már úgy alakult önfeledten játszom is pár órát. Úgy ítélem meg hogy teszteltem, működik semmi gond vele, otthon újra kipróbálom.

    Visszaszerelem, bios továbbra is látja, windows is, sajátgépbe szerepel, tudom böngészni, letöröltem a korábban felrakott steames könyvtárat, minden remek.
    És amint irnék rá valami adatot vagy rögtön vagy pár másodperccel később kékhalál. Sentinel, ssd toolbox telepítés közben elszáll, steamról egy játék telepítése közben is halál. Most is itt figyel a gépben, minden ok de ha áthúzok rá egy avit mondjuk véletlenszerű másolási százaléknál jön egy halál.

    Annyit tudtam saját kútfőből hogy az összes létező alaplapi portba mindenféle más kábelekkel is kipróbáltam, minden portban minden kábelnél produkálja a halált írás közben, ráadásul a másik kettő meg minden esetben működik, így azt kábel/alaplapi csatlakozó hibáját kizárnám.

    minden ötletet szívesen fogadok:)

Új hozzászólás Aktív témák