Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok!

    Belefutottam a következő problémába: az alaplapomon csak egy IDE csatlakozó van, a többi SATA, éppen ezért elvileg csak két IDE eszköz lehet a gépre rákötve egyszerre.

    A merevlemezem és a DVD írón is IDE, eddig szent is volt a béke, de most igyekszik befurakodni a gépbe egy csalfa második HDD, ami szintén IDE-s de már nincs neki szabad csatlakozás. Az új HDD 80 GB, tehát őrült összeget nem érdemes arra fordítani, hogy bekerülhessen, de a tárhelyemet növelné 50%-kal, így azért jó lenne, ha meg lehetne oldani.

    Magamtól a következő megoldások jutottak eszembe:
    - SATA to IDE átalakító alaplapi sata portra - ez nem tudom, mennyire megbízható, mennyire szokott hibázni, mennyire fogja vissza a teljesítményt, vagy mennyire gyakori az inkompatibilitás
    - PCI-os IDE vezérlő - ugyan az a probléma, mint az előző verzióval
    - IDE to USB átalakító (esetleg külső rack) - ez sem tudom mennyire stabil, és/vagy gyors, illetve hogy mi van a tápellátással. Nem mellesleg ez már drága móka, akkor inkább a következő pont.
    - csere SATÁ-s DVD íróra - drága móka, cserébe van egy új íróm, a régit viszont vastagon rákenhetem a hajamra, mert eladni természetesen nem lehet.

    A lehető legkevesebbet szeretném költeni a projektre, mert az eszközök élettartama is kérdéses, lévén öregek, és az is, hogy fél- vagy három évig lesznek még a gépben, de ha megoldható, jó lenne, ha nem hevernének mégsem parlagon...

    Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen jó megoldás létezik, illetve hogy az első 3 opció mennyire megbízható, vagy mennyire kockázatos adatbiztonság és kompatibilitás szempontjából, illetve ezeknél az átalakítóknál mire érdemes figyelni, (vagy van-e ezeknél jobb opció).

Új hozzászólás Aktív témák