Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    őstag

    Sziasztok!
    Van egy 1,5TB EARS WD vinyóm, kb egy éves, van még rá garancia. A gond a következő: HTPC-ben fut, a rendszer is ezen van.
    Észrevettem, hogy ha a Media Portalon belül kapcsolom le a gépet (hibernálásnál nem csinál ilyet), akkor ötből négyszer "szétesik" a rendszer. Normálisan kikapcsol a gép, de amikor újra indítom, akkor mindenféle hiba jelentkezik, chkdsk elindul, talál is egy rakat hibát a C rendszeren, töröl és átnevez fájlokat. A Win elindul utána, de tetű lassú, eltűnnek dolgok, szétesik a rendszer:) Ilyenkor leformázom a C particiót, scnadisk, stb, minden ok. És visszaállítom az egész partíciót backup-ból, egy működő változatra, ami után működik is tökéletesen a vinyó. Na most az a kérdés, hogy a MediPortalon belül történő kikpacsolás vágja hanyatt a rendszert vagy a HDD kezd döglődni? A D partíción semmi gond nincs, ott az adatok vannak és még semmi nem is sérült.
    Milyen programokkal tudom letesztelni a HDD-t, ami megmutatja, hogy milyen állapotban van és mire számíthatok, van e rajta bad sector vagy egy formázás elrejtette a bad sectorokat?
    HD Sentinellel nekiesek, az kimutatja a valós (rejtett) hibákat is?
    A D particíóról nem tudom most lementeni az adatokat, olyan kellene, amitől nem vesznek az adatok.
    Thankx!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák