Új hozzászólás Aktív témák

  • Wade0303

    aktív tag

    válasz Joshi #32403 üzenetére

    Nyugodtan szedd a remuxokat ha nem sajnálod a tárhelyet, nem írta senki hogy ne csináld.
    "Az a lényeg, hogy ha belenyúlnak akkor már ne írják oda hogy remux."
    Szintén senki nem mondta, hogy az úgy rendjén lenne, de én még nem is találkoztam sztem ilyennel pedig napi szinten megfordulok több trackeren már kb 15 éve, úgyhogy nem értem ezt az evidenciát miért kellett leírni, nem ezen ment a vita.

    Az én állításaim:
    Nem minden esetben a remux video a legjobb, és attól, hogy valamit újrakódolnak tárhelyspórolás céljából még nem lesz rosszabb a minősége ha jól csinálják (márpedig nem nagy ördöngösség már manapság egy ilyen művelet).
    Rengeteg szar, hanyag bluray transzfer jelent már meg és azok közül sokat jelentősen javítottak "házilag" ügyes emberek.
    A magasabb bitráta önmagában még nem jelent jobb minőséggel. Hivatalos BluRay kiadások esetében is azonos filmnél nem egyszer előfordult, hogy az alacsonyabb bitrátájú sokkal jobb képminőségű.

    Ha lusta vagy megnézni imdb technical specs-ben a forrást, meg ránézni mit írnak a blu-ray.com, avforums-on a lemezről, és csak mindig letöltöd a legnagyobb méretű remuxot akkor sokszor mellé fogsz nyúlni mert előfordul, hogy ugyanabból a filmből van jobb remux is másik forgalmazó lemezéről, vagy éppen a 10 éves SDR bluray jobb minőségű az azonos forrásból igénytelenül felskálázott 2-3x méretű UHD BluRay lemeznél (pl. Gyűrűk Ura 2-3, Bourne trilógia, Crank, Thor, Yip Man 1-2, Karib Tenger Kalózai).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák