Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Egyébként miért van az, hogy néha egy 192kbs-es AC3 hangsáv hangosabban, érthetőbben szól, mint egy 15xxkbs-es DTS-HDMA 5.1-es? Vagy csak a sztereó rendszereken van így és egy rendes 5.1-es házimozi cuccal ez is rendes hangerővel szólna?

    Noti->integrált hangkártya->aktív 2.0-ás hangfal és a TV saját lejátszójával és hangszóróival is ugyan azt tapasztalom: legtöbbször annyira halk, hogy vagy 40-re kell feltornázni a hangerőt, hogy érthető legyen a beszéd.

    A keverésre gyanakszom, hogy az számíthat ilyenkor, hogy ami eleve sztereó az jóval hangosabb alacsonyabb bitráta esetén is, mint a 5.1-es meg 7.1-es lossless DTS hangsávok. Vagy ugye ezt még a rendszernek át kell kódolnia 2.0-ra és ebből adódik a hangerő veszteség? Vagy konkrétan ezt mi okozza? :F

    Mert ugye a 192kbs-es hangsávot is -gondolom- egy eredeti, lossless, akárhánypontnullás hangsávból kódolták át. Akkor ez csak on-the-fly nem megy valami jól a lejátszóknak? :F

    (Mert pl. a kis notim integrált hangkártyájával és a Genius 2.0-ás hangfalaimmal is ki tudom venni már a hangerő különbséget is egy mp3 vagy egy FLAC file kötött, ha zenéről van szó, tehát nem ezzel van a baj.)

    (Igen, a Downmix to stereo be van pipálva a MPHC-ben.)

Új hozzászólás Aktív témák