Új hozzászólás Aktív témák

  • WonderCSabo

    félisten

    válasz tdd587 #18106 üzenetére

    Elolvastam a pontjaidat, és nem találtam ellentmondást a saját hszeimmel szemben. :)

    FLACról beszélve, én a PCs lejátszásról vitáztam, mivel FLAC-ot máshol sok helyen nem használnak... A felskálázást a konvertálásra írtam, mert a kolléga konvertálásról beszélt. Semmi értelme átkonvertálni, mert csak több helyet foglal. Elég szépen a kimenetet magasabb értékekre állítani, ha Neked a DACod bemenetén ilyen jelet szeretnél megkapni. Kábelezésről sztem nem is nagyon esett most szó... Szinte kizárólag azt a hiedelmet akartam eloszlatni (sikertelenül), hogy a kódolt FLAC más jelet hordoz, mint a forrás PCM. :)

    (#18108) ozzy711: LOL. Várom az indokokat, hogy miért jó Neked, ha a 16 bites fájlodat felskálázod 24 bitesre, és azt tárolod. Elmondjam konkrétan mit csinál a 16 -> 24 bites skálázás? Az összes minta végére hozzácsap 8 db 0-át. Igen, valóban sok értelme van. :) A frekvencia felskálázásnál pedig a legtöbb esetben szimpla mintaismétlést végez. Igen, akkor is, ha nem dupla az új frekvencia.

    lancerboy: Szoftveres DAC? Az az igazság, hogy minél nagyobb a mintavéli frekvencia, annál drágább az ilyen frekit vágni képes szűrő is. PuMbA hszét érdemes elolvasni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák