Új hozzászólás Aktív témák

  • tdd587

    őstag

    válasz ozzy711 #18067 üzenetére

    "elsődleges hangillesztő" - itt volt a lényeg. Ez gondolom a direkt soundot jelenti, mely esetben a digitális adat (FLAC kitömörítés után) még átmegy a windows belső mixerén is. WASAPI/ASIO használatával ez kimarad, mivel az közvetlenül fér a hardverhez.

    Nyilván demagóg, de az átlagos winamp használó nem használ WASAPI/ASIO-t, bár lenne rá lehetősége, míg az átlagos foobar használó azért bűnteti magát a foobar-al, mert igen. Anno én is így tértem át rá, winamp alatt folyton bugos volt az összes ilyen plugin.

    PC-s környezetben nehéz lenne megindokolni a FLAC/APE/WAV közötti bármilyen eltérést. Külső lejátszóban konkrétan a logitech squeezebox kapcsán láttam már olyan véleményeket, hogy a WAV jobban szól. Arra tudok gondolni, hogy ha ki kell tömöríteni az adatot előbb, akkor valamit bután oldottak meg (máshogy pufferelnek vagy akármi) és valami komolyabb jittert sikerült bevinni a történetbe. De ez is olyan, hogy aki hallja a jittert, azt boldog ember nem lehet és anno sokkal kevesebbért is megégették volna...

    Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

Új hozzászólás Aktív témák