Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz GoodSpeed #8708 üzenetére

    Anno, amikor indult a The Walking Dead, akkor a nemzetközi forgalmazást a Fox International vette meg, ami mind a map napig él (ez csak a "anya" sorozatra vonatkozik). És miután a Disney megvette a Fox-ot, így a jogok is az övek maradtak, vagy az általuk árusított platformokon látható érhető el a sorozat újabb részei.

    És azért nevezik át Max-ra mert kb. tényleg az van, hogy sokan keverték az HBO-val, miközben az HBO-s tartalmak nagyon kis részét adták az HBO Max portfoliójának. Pluszban azért az HBO az egy minőségi jelzőnek is tekinthető, és az HBO Max megnevezés miatt voltak félreértések ebből (mert ugye egy HBO Max exclusive cím az nem jelenti azt, hogy az HBO minőség, hiszen az HBO-nak semmi köze hozzá). És nem is lesz, hiszen a WBD vezetése nem szól bele az HBO munkájába továbbra se (persze ahogy eddig is, úgy ezután is jöhetnek majd a HBO-ra HBO Max/Max címek).

    Az meg, hogy miért csak jövőre jön ide (és a világ nagy része), annak főleg jogi okai lehetnek (licence). Meg eleve az USA-án kívül más modellben működött eddig is a HBO GO/HBO Max (és az HBO is). Ezért is fölösleges az árazás, képernyő/letöltés szám és felbontás miatti "szájtépés". Nagyon valószínű, hogy itthon maximum egy átnevezés lesz az egész (meg új talán app). Árban is nagyon valószínű, hogy nem igazán lesz változás, mert a magyar piac is az ár érzékeny kategóriába tartozik.

    [ Szerkesztve ]

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák