Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Üdv,
    a hagyományos kontra no frost témához egy magánvélemény: 5 éve hagyományos Siemens hűtőnk van. Halknak nem mondanám, de el lehet viselni. A fagyasztója jegesedik. Nem kicsit. Évente kb. 2x-3x kell takarítani, alkalmanként min. 1 óra, de inkább több. Ebből az egyik biztos, hogy a nyári forróság kellős közepére esik. Addig hova teszem a fagyasztott dolgokat? Fém bordákat utána törölgetni, stb. Ennek sem örülök egyáltalán, de a benne tárolt ételek is lejegesednek, és ez miatt végképp azt mondom, hogy a következő hűtőnk no frost-os lesz, az biztos. Még ha évente 10ezer Ft-tal többe is kerül.

    Tűzhely: aki most készül esetleg venni: szintén 5 év tapasztalat után merem javasolni az indukciósat. Kis hátrány, hogy az edényszettet jó eséllyel cserélni kell, de nincs többé tűzhely takarítás, energiatakarékos, biztonságos, szóval rengeteg előnye van. Nálunk nagyon bevált, a jövőben is csak ilyet fogunk venni.

    Páraelszívó: szerintem nagyon is kell, de még kivezetve sem tökéletes a halandóknak szánt kategória (<100eFt), ha lángost sütsz, akkor csak "tompítani" tudod az olajszagot :) Nálunk a leírás alapján a légszállítás 1100m3/óra, pár percig járatom zárt műanyag nyílászárókkal, úgy kiszívja a levegőt, hogy ha kinyitom az ablakot bukóra, akkor szó szerint a "vákuum" miatt kilöki az ablakot. Legjobb megoldás: lakrésztől jól záródó ajtóval elválasztott konyha (ami nálunk nincs, amerikai konyha-nappali van, de már megbántuk) :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák