Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    Topikgazda

    válasz csemberlen #13881 üzenetére

    Vízszűrő kancsó: hozzánk a laborba hetente hoznak be vizet, hogy ilyen szuper meg olyan, vizsgáljuk be!

    1. ott bukik minden, hogy a bakteriológián megbukik az összes!
    A csapvízben azért van aktív klór, hogy ne tudjanak felszaporodni a bacik, ez 10 perc alatt egy kancsóba kiöntve a vizet el is megy (ezért érzed a csapnál a klórszagot, mert erősen illékony és légköri nyomáson szobahőmérsékleten már fel is szabadul), én és a családom így isznak vizet (pontosabban saját limonádét), és Isten mentsen meg ezektől a mókolt mindenféle víztisztítóktól, ahol a széntölteten 3 nap alatt felszaporodnak a bacik, lágy ionmentes víz pedig nem való a szervezetnek.
    Igen persze mondod erre, azt írják, hogy a méreg anyagok: Garantálom nektek, hogy Magyarország, összes vízszolgáltatója naponta monitorozza az ivóvizeket minden olyan paraméterre ami toxikus lenne a szervezetre is és amint probléma van korlátozzák a vízszolgáltatást. A hormonok kimutatása már más tészta, nagyon kis mennyiségben vannak jelen (annyira, hogy még az analitikájuk sem forrott ki igazán) viszont az aktív szén genyó, mert előbb köti meg az aktív klórt (ami ugye illékony és 10 perc alatt eltávozik a vízből) oldott oxigént..stb. Vas és mangán és arzén mentesítést végeznek, de ezek nem valamiféle szennyezés folyamán kerülnek a vízbe, ezeknek a területeknek ilyen a geológiája, és mielőtt nem volt ez a kezelés ugyan ezt itták az öregek ;)

    Szóval igyál nyugodtan csapvizet és inkább ebből a pénzből menjetek el nyaralni! Van az életnek nagyon sok olyan más területe ahol fontos lenne, hogy kevés mérget vigyünk be (ez főleg az ivóvizen kívüli élelmiszerekre igaz)

    2. elektromos vízkőtelenítő: gépekhez talán jó, nem használtam ezért nem tudok róla nyilatkozni!

    [ Szerkesztve ]

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák