Új hozzászólás Aktív témák

  • The.Grobber

    csendes tag

    Hello mindenkinek!

    Porzsák nélküli elektrolux porszívóm döglődése miatt (ami csodálatos módon pont a garancia lejárta után egy nappal kezdődött...) úgy gondoltam, veszek valami megbízhatóbbat. Némi utánajárás után a Miele mellett döntöttem, abból is a Complete C2-t (a sárga) vettem meg.

    A mediamarkt-ból sikerült beszerezni, ahol is az utolsó pillanatig próbáltak róla lebeszélni, vegyek inkább elekrtolux-ot vagy philips-et; "nézzem meg, a Miele-ben még hepa filter sincs, mekkora gagyi, drága a porzsák is, szőnyeget csak D, padlót meg csak C hatékonysággal tisztít, a többi márka az mind A-s!!!"
    Mivel ált. minden kapott infónak utánajárok, mielőtt benyelem, rákerestem erre az energiacimke dologra. Nos, [íme] egy magyar leírás, [itt] pedig egy teszten keresztül egy másik, részletesebb. Roppant érdekes pl a kemény padló érték, a D hatékonyságú porszívó 101%-át szippantja fel a kiszórt teszt szennyeződésnek, az A-s meg 110%-ot :DDD wtf?!?! Azt a +1-10%-ot az alsó szomszédtól szívja fel?

    További nyomozásra kiderült, hogy a Miele-nek azért nem kell hepa, mert a porzsákja eleve elég durván szűr. Ott inkább a zsákban tartják a port, mintsem végighúzatnák az egész motoron, aztán majd a hepa megfogja...

    Nade a használatról: nagyon jó kis porszívó, maxon 1x használtam, sok értelme nem volt, mert úgy letapad a feje, hogy alig lehet húzni, a szőnyeget meg elvontatja. Feles fordulaton mindent felszed, és nem is hangos. A kerekei (3 kis kerék alul) minden felé el tudnak fordulni, nagyon könnyű irányítani (médiamárkt: "szar az egész, össze vissza fog gurulni, nekimegy a falnak!! Ne vegye meg!!!4!4!!" őőő... nem megy neki, ti vagytok b@lfaszok :D ) A kellékek egy fedél alatt vannak, mindig kéznél. Hogy tényleg 20 évre tervezték e, majd kiderül, 2035-ben írok róla pár sort :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák