Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avanti
csendes tag
Sziasztok,
Kommersz házimozit szeretnék beüzemelni, költséghatékonysági okokból és ebben kérném a segítségeteket.
Egy durván 27nm-es helyiségben lesz a rendszer (konyha+nappali egybe). Ami a legfontosabb szempont, hogy a hátsó hangszóróknak vezeték nélküli kialakításutaknak kell lennie mert sehogy nem megoldható az esztétikus kábel elvezetés.A következőket néztem eddig, de nincs igazán támpontom melyik számít "jobbnak". Tudom, tudom, mindegyik szar, a profi külön darabokból összeállított rendszerekhez képest de az nem igazán fér bele anyagilag. Felső határ 250e pénz.
Jelöltek:
Samsung HT E6750W ~ 220e
[link]LG BH9530TW ~200e
[link]Sony BDV-N9100W ~250e
[link]Szerintetek? Vagy valami teljesen más irányt érdemes követni?
Samsung LCD tv-hez párosulna a rendszer -
Avanti
csendes tag
Sziasztok ismét,
A múltkori negatív véleményetek hatására lemondtam a "kommersz" 5.1-es wifi-s rendszerről(Samsung HT-E6750W).Hagyományos 5.1 kábelezés miatt nem megvalósítható továbbra sem, ezért végül marad a 2.1, bookshelf frontokkal.
Max ~250e forintból milyen összeállítást javasolnátok? 23nm-s szobába lenne, hely szűke miatt kell a kis méretű front, sajnos álló nem fér el,(falra szerelés megoldható) FM tuner ha belefér a kombóba az nagy előny lenne.
Tudom az összeg nagyon alacsony, de amiket a teljes hozzá nemértésemmel eddig néztem setteket azoknak az árai valahogy legalábbis elsőre nagyon elrugaszkodottnak tűntek (pl HarmanKardon BDS370W, nagyon tetszetős és passzolna is oda, de ér ez 260e magyar forintot?). Ezért gondoltam, hogy ismét a segítségeteket kérném, és maradna akkor most az összeválogatott rendszer, vagy ha van valami nagyon ütős "gyári" set akkor persze az is jöhet.
köszi
-
Avanti
csendes tag
válasz MasterMark #48567 üzenetére
igen, azt tudom. Csak amikor még a samsung-ot nézegettem, akkor más szoba elrendezés volt tervbe mint ami a végleges lett és sajnos úgy alakult a hely hogy se álló se állványos nem fér el csak ez a "könyvespolc" méretű a tv mellett viszonylag közel vagy a mögötte lévő falon távolabb.
-
Avanti
csendes tag
Értem, hogy nem fog olyan jól szólni mint állványon, de vagy fali konzol vagy semmi és akkor még mindig jobb a fali konzol vagy marad a 10 éves logitech pc-hez vásárolt 2.1 ... Lejátszó nem kell, az fölösleges lenne, csak abban a setben benne volt.
Ami kellene:
- 2 front
- sub
- tuner
- erősítő (nem kell külön a tunertől feltétlenül, ha a 2in1 olcsóbb) -
Avanti
csendes tag
válasz MasterMark #48570 üzenetére
-
Avanti
csendes tag
amennyiben 3.1-es rendszert raknék össze,(gondolom ez erősen öszvér megoldás) akkor az járható út hogy egy 5.1-es erősítővel lenne az egész meghajtva? Felismeri az erősítő , hogy nincs mind az összes kimenet használva vagy így lesznek olyan hangok amiket teljesen elveszítek? Van eredetileg 3.1-es erősítő? (nem találtam)
Esetleg vannak intelligens típusok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest